В Австрії дозволили одностатеві шлюби

Дозвіл гей-шлюбів обґрунтовують забороною дискримінації, зазначеною в конституції країни

З  1 січня 2019 року в Австрії можна буде укладати одностатеві шлюби. Конституційний суд країни визнав їхню заборону дискримінацією. Про це повідомляє DW.

Конституційний суд Австрії у вівторок, 5 грудня, дозволив у майбутньому укладати одностатеві шлюби. Суд обґрунтував своє рішення забороною дискримінації, зазначеною в конституції країни. Одностатеві шлюби буде можливо укладати в Австрії починаючи з 1 січня 2019 року.

У ЗМІ нагадують, що дедалі більше країн узаконюють одностатеві шлюби. У Німеччині принцип «шлюб для всіх» діє з 1 жовтня поточного року. Правлячий союз християнських демократів у німецькому Бундестазі розділився під час голосування щодо одностатевих шлюбів. Голова правлячої в Австрії Австрійської народної партії (АНП) Себастіан Курц (Sebastian Kurz) виступає проти одностатевих шлюбів.

Парламент Мальти у липні проголосував за легалізацію одностатевих шлюбів. Прем’єр-міністр острівної країни Джозеф Мускат таким чином виконав свою обіцянку зробити легалізацію одностатевих шлюбів першим законопроектом його нової каденції.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *