У Чернівецькій області триває перетворення військкоматів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦКіСП)

Структура місцевого військового управління, яка замінить радянську систему, відповідатиме стандартам НАТО, бо спрямована на підвищення ефективності роботи з військовозобов’язаними, резервістами і ветеранами у системі надання послуг з їх соціального і правового захисту.

ТЦК та СП діятимуть за двома основними напрямками – оборонному та соціальному. Оборонна робота полягатиме в комплектуванні особовим складом ЗСУ, організації та здійсненні територіальної оборони, соціальна – в наданні соціальної, юридичної підтримки військовослужбовцям, військовим пенсіонерам, тим хто перебуває в резерві, ветеранам війни та їхнім сім’ям.

Реформовані військкомати за облаштуванням нагадуватимуть центри надання адміністративних послуг: у них буде ресепшн та місця прийому людей профільними фахівцями.

Переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки планується завершити до 30 грудня 2019 року як в області, так і по всій Україні.

Пресслужба Чернівецького облвійськкомату

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *