Що придбавають місцеві чиновники до Нового року

Новий рік вже не за горами, і українські держустанови вже починають активно готуватися до зимової казки. На сайті електронних держзакупівель Prozorro вже почали з’являтися перші замовлення на новорічну атрибутику.

Наприклад, Покровська міськрада (Дніпропетровська область) готова купити костюми Діда Мороза, Снігуроньки та Святого Миколая за 15 тис. грн – по 5 тис. грн за костюм, що є середньою ціною на ринку (найпростіший коштує 2 тис. грн, а найдорожчий – більше 10 тис.). А ось влада Новомиргорода (Кіровоградська область) вже закупила цілих два костюми майже за 5,5 тис. грн. У Новомиколаївській РДА (Запорізька область) почали готувати сани ще в травні і купили одне вбрання для Діда Мороза за 7 тис. грн.

Повним ходом йде закупівля і головного атрибуту свята – новорічних ялин. Так, в Дніпрі дитячий міський парк збирався закупити 12 тис. гілок живої сосни для збірки святкового дерева, а Маріупольська райрада за 310,5 тис. грн купила 16-метрову штучну каркасну ялину. Київ теж готується до Нового року – столичний палац дітей та юнацтва виклав 35 тис. грн за штучну двометрову ялинку з “повним фаршем” – іграшками, гірляндами, сніжинками, мішурою, верхівкою для ялинки і дощиком.

Думають і про святкове вбрання. Тернівський центр культури (Дніпропетровська обл.) готовий витратити на новорічні прикраси 110 тис. грн – потрібні 287 пластикових іграшок в формі винограду, дзвіночків і кульок.

Ще чиновники активно почали закуповувати подарунки для дітей. Наприклад, Полтавська міськрада виділила понад 170 тис. грн на покупку 1894 півкілограмових новорічних подарунків: по 90 грн за набір з цукерок з начинкою праліне, шоколадних цукерок і фігурок Діда Мороза. Тим часом одна з райрад Дніпра хоче за 28 750 грн закупити 575 квитків (по 50 грн за штуку) для дітей і підлітків на новорічну виставу.

А в Івано-Франківську влада шукає організаторів вуличних ялинок в чотирьох мікрорайонах – готові викласти 34,6 тис. грн за доставку і установку звукової та світлової апаратури, конфетті-шоу і роздачу подарунків і сувенірів. А ось в маріупольському Палаці культури заплатили за оформлення для новорічного спектаклю 13,2 тис. грн. Тепер у них є гірлянди “Бурулька, що тане”, дисколампи і світлодіодні сніжинки. А Іллічівська філія адміністрації морпортів України замовила 200 новорічних листівок і 1600 пакетів за 34 тис. грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *