Місце відпочинку – Три дуби: На території Верхньо-Петрівецького лісництва Сторожинецького лісгоспу освятили новий рекреаційний майданчик

 

Це гарне місце посеред лісу біля глибоцького села Корчівці має серед місцевих назву Три дуби. Тут перетинається кілька лісових доріг, тож завжди людно. Туристи, грибники їдуть машинами, йдуть пішки. Відтак лісівники потурбувалися про гостей – про тих, хто любить відпочивати на природі – щоб їм було де перепочити, сховатися від негоди, словом – гарно провести святкові чи вихідні дні.

«Запрошуємо усіх буковинців, гостей нашого краю відвідувати цей рекреаційний куточок. Ми будували його з добром і для добра», – каже лісничий Верхньо-Петрівецького лісництва, заслужений лісівник України Микола Костюк.

Велика альтанка вражає красою. Незвичної форми плавно вигнутий дах укритий дранкою. Його тримають обкоровані стовбури. Стіл, лавиці витесані з суцільних колод. 

Усе дерево, з якого збудована альтанка, шліфоване вручну. Майстри вкрили його лляною олією, як це робилося з давніх-давен. Жодної хімії, жодних лаків.

Поруч є піч із мангалом, де можна приготувати на відкритому вогні смачні страви.

Лісівники викопали також криницю, яка тамує спрагу освяченою водою – джерельно чистою й прохолодною.

Знаний в усій Україні різьбяр Микола Романюк прикрасив місце відпочинку самобутнім мистецьким узором.

На урочистому відкритті рекреаційний майданчик освятили.

«Є час для праці – є час для відпочинку. Лісівники подарували усім нам такий гарний куточок у лісі, де можна побути з сім’єю, побачитися з друзями, – звернувся до присутніх після молитви отець Василій з Юріївського храму, що у Сторожинці. – Сьогодні вінець усім роботам. Хто буде приходити сюди, буде дякувати майстрам, працівникам Верхньо-Петрівецького лісництва і Сторожинецького лісгоспу. Хочу висловити щиру вдячність директору лісгоспу Ігорю Івановичу Беленчуку, лісничому Миколі Григоровичу Костюку, усім, хто долучився до цієї хорошої, корисної справи».

Багато добрих слів сказали того дня майстру-золоті руки Георгію Цуці, який керував усіма роботами.

«Гарні рекреаційні майданчики є у кожному нашому лісництві, – зазначає директор Сторожинецького лісгоспу Ігор Беленчук. – Наша Буковина багата і славна прекрасними лісами. Відпочинкові куточки, збудовані нашими лісівниками, дарують оздоровлення, життєву енергію».

Працівники Сторожинецького лісгоспу сподіваються, що відвідувачі рекреаційних майданчиків шануватимуть працю тих, хто їх будував, – не руйнуватимуть, не смітитимуть, а залишатимуть за собою чистоту і порядок.

Прес-служба Сторожинецького ЛГ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *