ХХІІ Всеукраїнський колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність» в Ужгороді

Всеукраїнський колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність» пройшов 16-18 жовтня 2019-го на базі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. У колоквіумі взяли участь команди з 8 областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Рівненської, Чернівецької, Черкаської, Закарпатської та міст Києва, Дніпра, Ужгорода.

Урочисте відкриття заходу відбулося в конференц-залі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. З щирими вітаннями та побажаннями до учасників, керівників команд, почесних гостей звернулися: Михайло Шеверя, заступник директора департаменту освіти і науки, начальник управління освіти та науки,  Мирослав Карбованець, голова журі колоквіуму, завідувач кафедрою теоретичної фізики Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет», кандидат фізико-математичних наук,  Валерій Корсак, директор ЗОЦНТТУМ, Магдалина Лукач, завідувач відділу науково-технічного та дослідницько-експериментального напрямків ЗОЦНТТУМ.


Колоквіум тривав три дні. Учасники представляли свої наукові роботи та комп’ютерні програми у восьми секціях: «Космос у лабораторії», «Крізь простір і час», «Твої можливості, людино», «Українці в космосі», «Лицар Духу», «Суперкнига», «Кінець світу», «Краса врятує світ».
Крім секційних засідань та захисту наукових проектів для учасників колоквіуму провели цікаві екскурсії до історичних пам’яток Закарпатської області та міста Ужгорода, відбулися цікаві дискусії і обмін досвідом.




Вітаємо чернівецьку команду з успішним виступом:
Вікторія Цибуляк, учениця 9 класу Чернівецької  гімназії №2, гурток «Байт» ОЦНТТУМ – Диплом ІІ ступеня в секції «Лицар духу»;
Софія Лис, учениця 9 класу Чернівецької  гімназії №2, гурток «Байт» ОЦНТТУМ – Диплом І ступеня в секції в «Українці в космосі».
Науковий керівник: Тетяна Спориніна, вчитель інформатики Чернівецької  гімназії №2,  керівник гуртка  «Байт»  Чернівецького ОЦНТТУМ.
Науковий консультант: Віталій Яценко, директор Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка, канд. фіз.-мат. наук.

Організатори колоквіуму подарували учасникам можливість збагатитися всебічно, здобути свій життєвий, науковий і духовний досвід. У творчих розробках юні дослідники висловили свої припущення та гіпотези про виникнення й еволюцію Всесвіту, можливості існування життя за межами Землі, цікавилися проблемами дослідження механізмів гравічутливості рослин і розробки технологій космічного зеленого конвеєра, представили проекти подорожі у часі та просторі, переконували у необхідності збереження духовних цінностей.

Вл. інф.
Ужгород, 16-18.10.2019, фото Т. Спориніної і з архівів ЗОЦНТТУМ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *