Ефект метелика, або Як стати фінансовим генієм

 

 

Як воно бути фінансовим генієм і до чого ведуть навіть невеликі перемоги, на прохання «Версій» розповіли учорашні буковинські школярі – переможці всеукраїнської олімпіади «Фінансовий геній» 2015 року.

«Доброго дня, мене звати Богдан Славута, я переможець олімпіади «Фінансовий геній-2015»

Так починається лист від Богдана – одного з двох буковинців – призерів всеукраїнської олімпіади «Фінансовий геній-2015».  

Ідея написати про те, як склалася доля тодішніх переможців, зізнаюся, не моя. Після публікації прес-релізу про старт цьогорічної, вже шостої олімпіади під патронатом «ПриватБанку» та «ЮніорБанку», я отримав зворотній зв’язок від досвідченої та шанованої в Чернівцях журналістки Лариси Хомич. Вона зателефонувала мені і запитала, чи не знаю я про те, як склалася після 2015 року доля двох буковинців, які тоді були в трійці переможців.

 Як двоє буковинців вразили всю Україну

2015 року двоє учнів Глибоцького ліцею, що на Буковині, – Богдан Славута й Степан Ванзуряк – стали кращими з кращих в Україні. Степан здобув ІІІ місце й винагороду в 10 тис. грн, а Богдана було визнано переможцем, за умовами олімпіади, титуловано фінансовим генієм України й нагороджено премією в 50 тис. грн.

Сьогодні Богдан Славута – студент 3 курсу факультету менеджменту та маркетингу Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського. Це надзвичайне досягнення для пересічного хлопчика з далекого райцентру Західної України, майже на кордоні з Румунією.

Степан Ванзуряк нині – студент Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Свою майбутню професію він вирішив пов’язати зі сферою ІТ: він навчається на кафедрі математичних проблем управління і кібернетики за спеціальністю «Комп’ютерні науки».    

 Уранці 16 травня 2015 року прокинулися справжніми зірками

«Після сюжету на каналі «1+1» про нашу перемогу ми із Степаном стали впізнаваними особами у своєму містечку», – розповідають хлопці, згадуючи вже досить далекий 2015-й.

«Одразу після олімпіади, набувши першого досвіду у сфері фінансів та економіки, я вступив до Київського політеху, – поділився своєю історією успіху Богдан Славута. – Перемога в олімпіаді фактично дозволила мені здійснити свою мрію – переїхати до Києва».

«Це дійсно був фурор! Після завершення олімпіади ми не встигли доїхати до готелю, як у випуску новин уже дали інформацію. І наші телефони почали просто розриватися від вітань», – згадує свої враження Олександр Мигоряну, керівник Глибоцького районного відділення ПриватБанку. 2015 року Олександр супроводжував хлопців до Дніпра, де вони у «Дельті» – головному офісі ПриватБанку – здобували свої перемоги.

Перші кроки у доросле життя

Виграні кошти (а це досить солідна для школяра і навіть студента сума в 50 тис. грн) Богдан Славута витратив на кілька навчальних курсів з вивчення мов програмування PHP, CSS та JavaScript. Саме це допомогло ретельно підготуватися й здобути потрібні знання для вступу до одного з найпрестижніших вузів країни.

«Участь в олімпіаді «Фінансовий геній» дозволила мені, першочергово, набути впевненості в собі», – поділився своїми враженнями Богдан.

Степан Ванзуряк призові кошти за ІІІ місце в олімпіаді (10 тис. грн) витратив на вивчення англійської в школі іноземних мов: без цього у сфері ІТ – ніяк.

Талановиті люди талановиті в усьому

За 3 роки студентства у Києві до набутих знань у сфері економіки та програмування Богдан додав ще й досвід участі в популярному проекті – університетській «Лізі Сміху». Разом з командою свого вишу Богдан здобув перемогу в «Зимовому кубку» гумористичного проекту.

І – три поради майбутнім фінансовим геніям:

  1. Постійно розширюйте коло своїх знань і захоплень!
  2. Ставте перед собою найвищі цілі й не бійтеся робити помилки на шляху до них!
  3. Будьте наполегливими! Навіть найменші наші пориви за «ефектом метелика» може призвести до грандіозних звершень.

 Нагадую, що в Україні розпочалася реєстрація на шосту всеукраїнську олімпіаду «Фінансовий геній – 2018». Цього року взяти участь в олімпіаді зможуть не тільки старшокласники, а й молодші учні будь-якої школи, ліцею чи гімназії України. Для цього школярам треба оформити Картку Юніора, зареєструватися на сайті www.juniorbank.com.ua і подати заявку на участь в олімпіаді на сторінці www.juniorbank.com.ua/fingenius.

 Вадим ШУМЕЙКО, керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *