«Correlation Optics 2019»: буковинські науковці в руслі світової науки

XIV міжнародна наукова конференція «Кореляційна оптика» проходила в Чернівцях16-19 вересня. Від 1993 року захід традиційно проводиться що два роки, хоча й сьогодні конференція такого масштабу і міжнародного представництва є унікальною в Україні. До організації її долучаються такі авторитетні в науковому світі міжнародні організації як Міжнародне товариство інженерів-оптиків (SРІЕ) із штаб-квартирою в США, Міжнародна комісія з оптики (ІСО), Європейське оптичне товариство (Е0S).

У роботі конференції цього разу взяли участь провідні вчені з понад 20 країн світу (США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції тощо). Міжнародним науковим комітетом відібрано понад 130 доповідей. Матеріали конференцій «Кореляційна оптика» публікуються у видавництві SРІЕ (США) і користуються значним попитом у науковому світі.

Важлива перспектива на майбутнє вимальовується в роботі студентської секції, яка фінансується зазначеними міжнародними товариствами. Провідні фахівці з різних країн світу провели оглядові лекції з найсучасніших і навіть найромантичніших напрямків досліджень у галузі оптики для студентів, аспірантів і учнів старших класів загальноосвітніх шкіл.

Конференція є знаковою подією не лише для Чернівців та його університету, але й для розвитку науки та освіти в Україні загалом. Організатори сподіваються, ця конференція сприятиме підвищенню статусу української науки і встановленню нових та укріпленню вже наявних наукових і громадських зв’язків між інтелектуальними елітами України, Європи та усього світу.
Олег АНГЕЛЬСЬКИЙ, професор, голова конференції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *