Німецька пенсіонерка – радянська переселенка раз на 2 роки відпочиває в санаторії 

Німецька пенсіонерка Ерна – радянська переселенка (судячи з фото, смаки залишилися «совковими») з Поволжя, нині мешкає у Південній Німеччині.

Ерна працювала у будинку відпочинку. Нині вона отримує пенсію за себе й померлого чоловіка у розмірі 1200-1300 євро на місяць, знімає двокімнатну квартиру, яка разом з усіма платежами, в тому числі й за телефон та Інтернет, обходиться не дорожче за 400 євро на місяць.
Маючи хронічні недуги, Ерна платить у лікарняну касу 1% річного (!!!) доходу – у її випадку це приблизно 150 євро на рік. За це каса оплачує для неї:

*усі ліки, прописані лікарем;

*2-разове відвідування медичної сестри на день (Ерні пропонували 4-разове, та вона відмовилася, бо ще не настільки прив’язана до помешкання: ходить на прогулянки, в магазини, відвідує родичів); *один раз на 2 роки держава оплачує приблизно 15 євро на добу за проживання в готелі з лікувальними процедурами (по-нашому – санаторій);

* цілий рік – будь-які лікувальні процедури, до прикладу, масаж, грязьові ванни. (Ерні подобається відпочивати на курорті в Угорщині, куди вона їздить щороку;

*усе спеціальне обладнання, якщо пересування людини обмежене;

*помічників по господарству, коли це необхідне;

*таксі, якщо за направленням лікаря треба з’їздити кудись, наприклад, до лікарні.

А ми точно перемогли в тій війні?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *