У Петричанському психоневрологічному інтернаті відкрили сучасний житловий корпус

Це перша ластівка в реконструюванні психоневрологічних закладів на Буковині. У новому корпусі – світлі, затишні кімнати, сучасні меблі, простора їдальня, душові кабіни, туалет.

У петричанському закладі наразі мешкає 179 жінок, 36 з них до відкриття нового корпусу проживали в аварійній будівлі. Персонал розповідає, що переселити їх було нікуди, і неможливо з огляду на те,  що ці жінки, за визначенням медиків, – зі збереженим інтелектом, тобто їх не можна утримувати разом з рештою підопічних. До речі, оглянути оновлене приміщення дозволили лише за відсутності мешканок.

Позитивними зрушеннями Петричанський психоневрологічний інтернат зобов’язаний персоналу – і почалися вони, коли три роки тому посаду директора обійняв Юрій Олар. Це він почав звертатися по інстанціях, як кажуть, усно й письмово, аж поки 2017-го будівлю почали реставрувати за кошти обласного бюджету. Тривав ремонт півроку.

На відкритті оновленого корпусу Віталій Савкін, директор департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА, розповів журналістам: «На цей ремонт виділили 742 тисячі гривень. Разом з утепленням, з повним ремонтом – це дуже незначні кошти, я думаю. З 2010 року це вперше така грандіозна реконструкція приміщення в психоневрологічному інтернаті на території Чернівецької області».

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *