Британські науковці з університету в Ковентрі кілька років працювали над проблемами зниження ризику виникнення діабету 2-го типу і серцево-судинних недуг через ожиріння. Можливим захистом від страшної хвороби виявилися фрукти.
Дослідники провели низку тестів і з’ясували, що за одночасного споживання червоного винограду й апельсинів у людини природним шляхом знижується рівень цукру в крові. Це, своєю чергою, запускає процес утворення власного інсуліну й зміцнення стінок артерій.
Окрім зазначеного, в людини збільшується вміст білку типу Glo1, а він, своєю чергою, нейтралізує шкідливий для нас метилгліоксаль, що міститься у цукрі. Перевірка цього відкриття на 30 добровольцях віком від 18 до 80 років цілком підтвердила висновки науковців. Практичний результат цих досліджень може бути втілений у харчових добавках, до складу яких увійдуть знайдені у апельсинах і винограді раніше невідомі науці компоненти.