Названо найбільш корисну кашу. І це точно не вівсянка

Каші в багатьох асоціюються із дитинством. Важко назвати людину, яку турботливі батькі не змушували їсти каші. Й завжди одавали масло, бо ж «кашу маслом не зіпсуєш»…

Чому ж каші вважають такими корисними? Перш за все, крупи мають достатньо тривалий термін зберігання, високу поживну цінність, їх доволі нескладно готувати. Нині асортимент круп доволі різноманітний. Їх можна споживати як окрему страву, як гарнір до м’яса та овочів, як начинку до голубців, вареників, млинців та пиріжків, як складову корисних салатів і навіть для приготування десертів.

Це вуглеводи, вітаміни, мікроелементи, харчові волокна. Усе це позитивно впливає на травлення, нервову й серцево-судинні системи, покращує стан шкіри й волосся. Деякі крупи широко вживаються у косметиці.

Різні крупи мають різний склад, тож рекомендується не зосереджуватися на одній, навіть улюбленій, а чергувати їх.

Як же готувати, аби від каш довше зберігалося відчуття ситості, аби отримати від них найбільше корисних речовин, і яка каша насправді корисна?

Хто не пам’ятає, як у дитинстві перебирали гречку, відбираючи як сміття чорне насіння? А виявляється, що найбільш корисна крупа, не очищена від оболонки. Звісно, пластівці готувати набагато швидше, але вони дають набагато менше користі: зменшується кількість харчових волокон, але зростає вміст цукрі. І насичують пластівці не так надовго. 

До того ж виробники часто додають для «товарного вигляду» цукор, барвники, ароматизатори й жири. А корисні каші з більш тривалим терміном приготування – значить крупи в них менше піддавалися переробці.

segodnya.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 коментарів “Названо найбільш корисну кашу. І це точно не вівсянка”