Чернівецька область та Сучавський повіт Румунії підготують низку спільних проектних пропозицій в рамках Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020»

 

Двостороння робоча зустріч делегацій Чернівецької області та Сучавського повіту Румуніїї, проведення якої ініціював голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, відбулася у вівторок, 20 березня, на території Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Порубне-Сірет». Участь у зустрічі взяли голова Сучавської повітової ради пан Георге Флутур і голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, а також представники профільних українських та румунських служб, управлінь, установ і організацій.

Сторони обговорили та погодили 12 проектних пропозицій у сфері розбудови прикордонної транспортної інфраструктури, збереження та популяризації культурної спадщини, підвищення якості освіти та охорони здоров’я, розвитку туризму та спільного реагування на надзвичайні ситуації природного й техногенного характеру, які впродовж наступних шести тижнів необхідно подати на розгляд Спільного технічного секретаріату Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020». Орієнтовна вартість зазначених проектів становить 12 млн євро.

Зокрема, передбачається проведення ремонту під’їзного шляху до КПП «Шепіт», покращення системи професійної освіти у сфері сільського господарства (на базі Глибоцького професійного ліцею), покращення якості надання невідкладної медичної допомоги (на базі ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги») та якості надання малоінвазивних медичних послуг (на базі ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня»), підвищення безпеки життєдіяльності населення від чинників радіаційного та хімічного зараження, відродження давніх ремесел (на базі Чернівецького учбово-методичного центру культури Буковини), реалізація низки заходів на території Сучавського повіту Румунії.

Намір про спільну реалізацію відповідних проектів сторони задекларували під час спільного засідання депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової рад 21 жовтня 2016 року.

«Сьогодні ми підійшли впритул до реалізації домовленостей, досягнутих нами під час спільного засідання Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад, проведеного у жовтні 2016 року. І мене дуже тішить той факт, що наші румунські партнери як і раніше декларують бажання спільно змагатися за європейський фінансовий ресурс, який може бути використаний для розвитку обох наших регіонів. За це хотів би щиро подякувати своєму колезі, голові Сучавської повітової ради пану Герге Флутуру. Адже географія дії Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020» не обмежується територією Чернівецької області та Сучавського повіту і ми повинні бути свідомі того, що конкуренція буде доволі жорсткою. Саме тому вважаю, що запорукою нашої спільної перемоги є чітка координація дій і жорсткий контроль на всіх етапах підготовки та подачі проектних пропозицій», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників робочої зустрічі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *