МОН розробило новий порядок поділу шкільних класів на групи

МОН винесло на громадське обговорення проект наказу “Про затвердження Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів та внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 20 лютого 2002 року № 128”. Про це повідомляється на сайті відомства.

“Метою проекту є створення сприятливих умов для вивчення окремих предметів, спрямованих на формування знань, інших компетентностей, світогляду, розвиток інтелектуальних і творчих здібностей, емоційно-вольових та/або фізичних якостей учнів”, – йдеться у повідомленні.

В документі зазначається, що поділ класів на групи здійснюється за умови, що гранично допустиме навчальне навантаження на учнів не перевищуватиме загальну кількість годин, передбачених навчальними планами для таких класів та груп з урахуванням поділу.

Наприклад, поділ класу на групи відбувається при вивченні таких предметів: трудовому навчанні у 5-9 класах при кількості учнів в класі більше 27; при вивченні іноземних мов на дві групи з кількістю дітей не менше 8 учнів у кожній або створення міжкласних груп; проведенні практичних занять з інформатики – на дві групи з кількістю не менше 8 учнів або створення міжкласних груп.

Крім того, порядок регулює поділ класів на групи за умови певної кількості учнів при вивченні української мови як предмета у початковій школі та в школах з навчанням болгарською, кримськотатарською, польською, словацькою, молдовською, румунською та угорською мовами, а також при вивченні мов національних меншин.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *