Образ Юрія Федьковича в скульптурі Володимира Гамаля

Сьогодні о 15.00 у  Чернівецькому художньому музеї в рамках виставкового проєкту «Літературно-мистецька Буковина» відбудеться відкриття експозиції «Образ Юрія Федьковича в скульптурі Володимира Гамаля».

На виставці представлено фото пам’ятників (власність благодійної організації «Товариство барона фон Гартенберга – Садагура»), твори станкової скульптури з музейного зібрання, а також два скульптурних портрети Ю. Федьковича з авторської колекції художника Володимира Гамаля.

В експозиції також представлені біля 20 музейних предметів, дотичних до концепції виставки з фондів ЧХМ: живописне полотно В. Красьохи, цитра – рідкісний музичний інструмент, на якому вмів грати Ю. Федькович, гуцульський сардак, свічник, топірці, буковинський килим, різьблений столик. Вагомо доповнюють виставку сучасні видання творів Ю. Федьковича, які надала Муніципальна бібліотека імені А. Добрянського.

На заході прозвучать колядки та один із вокальних творів Є. Мандичевського на слова Юрія Федьковича у виконанні народної аматорської чоловічої хорової капели імені Т. Стінкового під орудою Любомира Равлюка.

 Лариса Курущак,  кураторка виставки, завідувачка відділом науково-освітньої роботи ЧХМ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *