Письменниця і волонтерка Христя Венгринюк проведе у Чернівцях творчий вечір

У середу, 11 січня, о 18:30 у Літературному целанівському центрі (м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 51) відбудуться читання та розмова з українською письменницею, волонтеркою, співзасновницею і головною редакторкою дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» Христею Венгринюк.

Модераторка вечора – культуртрегерка Євгенія Лопата – поспілкується із письменницею про українську літературу після повномасштабного вторгнення, відчуття війни, волонтерство та висвітлення ситуації в Україні й за кордоном. Христя зачитає свої нові тексти про війну в Україні – вірші, есей із антології «Воєнний стан» (видавництво Meridian Czernowitz), уривки з майбутніх прозових книжок, а також поспілкується із відвідувачами заходу на актуальні теми.

Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні» за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Вхід вільний.

Онлайн-стрім події можна буде переглянути на сторінці Paul Celan Literaturzentrum у Facebook.

 Довідково:

Христя Венгринюк – українська письменниця, літературознавиця, художниця, волонтерка. Захистила кандидатську дисертацію з життя та творчості української письменниці Наталени Королеви. Співзасновниця дитячого арт-видавництва «Чорні вівці», засновниця студії мистецтва «МонмАРТр». Організаторка та учасниця різних літературних і мистецьких акцій. Авторка дитячих книжок, прозових та поетичних збірок, зокрема, роману «Хутір Америка» (2013), збірки малої прози «Народжуватися і помирати взутими» (2018), екоказки «Чорниці для Анді» (2022) та багатьох інших. Живе в Чернівцях (Україна) та Софії (Болгарія).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *