Скандал: Начальник ЧОВА Осачук назвав службу безпеки службою заробітчан

Скандал довкола розкрадання гуманітарної допомоги на Буковині набирає обертів. Так, зокрема, Сергій Осачук вважає цю справу політичним тиском на себе, тому повідомив про це Офіс Президента та доповів у МВС. Свою оцінку ситуації Сергій Осачук дав на брифінгу ще 1 червня. (див. https://versii.cv.ua/vijna-z-rf/posadovets-chernivetskoyi-ova-roztratyv-gumdopomogy-majzhe-na-miljon/58631.html)

Осачук зазначив, що – цитата: «Ця справа є не проти того чи іншого посадовця. Це – спланована відповідь на діяльність обласної військової адміністрації, моєї діяльності. Коли я два з половиною роки на посаді чітко визначаю завдання правоохоронцям Буковини покласти край сірим і чорним бізнес-схемам, які десятиліттями процвітали на Буковині. Але вони погано мене чують», – наголосив Осачук.
– Я хочу закликати правоохоронців – службу, яка так і не перетворилася на службу безпеки, а залишилася «службою заробітчан», припинити ці дії і чесно виконувати свій обов’язок. Припинити грабунок надр, грабунок лісів, покласти кінець наркотичній мафії, контрабанді цигарок… Даємо доручення і бачимо пасивність. Ми просто прикручуємо ці корупційні «хвости», це заробітчанство у погонах і тому маємо таку реакцію, – заявив очільник області та звинуватив правоохоронців у надмірно розкішному житті.
– Немає жодної людини, яка би не знала, в яких розкошах живуть наші правоохоронці, слідчі, які приходять проводити сюди масовані акції і показують свою «бурхливу» діяльність. Для того, щоби прийти сюди, вони паркуються за два квартали, щоби не світити свої автівки по сто тисяч доларів. Всі знають, як вони живуть, як живуть їхні родини»,– сказав Осачук.
Він вважає, що в усій цій ситуації є політична складова. Осачук наголошує, що впевнений у репутації кожного члена своєї команди.
***

…Під час останньої пресконференції Чернівецький міський  голова Роман Клічук, коментуючи резонансну справу Артура Мунтяна, сказав стосовно звинувачень УСБУ з боку начальника ЧОВА, що такі висловлювання посадовця є недоречними.

«Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *