Підозра голові військово-лікарської комісії

Слідчі поліції Буковини повідомили про підозру голові військово-лікарської комісії в одержанні хабара.

Будучи службовою особою, чоловік вимагав у чернівчанина з інвалідністю другої групи 2000 гривень за довідку про визнання його непридатним для військової служби. Поліцейські Чернівецького районного управління поліції спільно з колегами обласного управління СБУ затримали порушника «на гарячому» під час отримання вказаної суми. Затриманому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Здійснюючи досудове розслідування, слідчі поліції ЧРУП спільно з колегами з обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури встановили, що 59-річний голова військово-лікарської комісії вимагав у буковинця, який мав другу групу інвалідності, гроші за визнання його непридатним для військової служби.

У січні цього року правоохоронці затримали порушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі поліцейські повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Слідчі поліції звернулися з клопотанням до суду про обрання затриманому запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *