Генпрокурор злякався і не відкрив провадження щодо «слуги» Аллахвердієвої

Байка про скасування депутатської недоторканності є обманом українського суспільства голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

ГО «Центр протидії корупції» звернувся із заявою до голови Офісу Генпрокурора Андрія Костіна із вимогою зареєструвати провадження щодо ймовірного кримінального правопорушення народної депутатки Ірини Аллахвердієвої.

Закон у таких випадках гранично чіткий: протягом 24 годин генпрокурор зобовʼязаний розпочати розслідування (див. ст. 214 КПК). Однак, Костін порушив цю норму. Відповіді на нашу заяву про злочин ми так і не отримали, тож були змушені звернутися до суду.

Нагадаємо, згідно з декларацією, нардепка отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальник, очевидно і близько немає офіційних доходів у такому розмірі.

«Цей кейс вкотре доводить, що байка про скасування депутатської недоторканності є обманом українського суспільства. Це черговий приклад того, як генпрокурори блокують саму навіть можливість розслідування ймовірного корупційного злочину провладної народної депутатки», – зазначив голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

Він нагадав, що чинна Рада наділила генпрокурора виключним правом давати дозвіл на розслідування справ щодо нардепів  (див ст. 482-2 КПК). Раніше так само Ірина Венедіктова блокувала початок розслідувань щодо колишніх колег по фракції: Юрченка, Халімона, Дубінського, а також  держзрадника Деркача та нардепа-кнопкодава Іванчука.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *