Хто зрадив «Батьківщину»? Гонки на виключення

Депутатів Чернівецької міської ради Анатолія Чесанова, Володимира Кедя, Володимира Жаровського, Олексія Редька, а також депутатів Чернівецької обласної ради Івана Шилепницького, Сільвію Віщук, Василя та Віталія Ткачуків, заступника голови облради Валентина Маніліча та низку депутатів райрад рішенням бюро обласної організації ВО «Батьківщина» від 18 січня виключено з партії. Про це повідомив на прес-конференції виконувач обов’зків голови обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

– Зрадників не поважають навіть ті, на користь кого вони зраджують, – йдеться у заяві бюро обласної організації партії.

– Згадані депутати мали змогу на бюро пояснити мотивацію своїх вчинків. Голосування за голову-регіонала обласної ради Василя Ватаманюка депутати пояснили тим, що підтримуючи його, вони зможуть виконувати свої передвиборчі обіцянки, – сказав представник центрального офісу ВО «Батьківщина» Тарас Романюк, який приїхав у Чернівецьку область для проведення чистки місцевих організацій.

Як зазначив новий керівник обласної організації Іван Мунтян, партія ініціюватиме розпуск фракцій у тих радах, де відбувалися спільні голосування з антидемократичними і антиукраїнськими силами.

А вони виключили Івана Мунтяна

Заява бюро Чернівецької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина»

На черговому засіданні бюро Чернівецької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» 26 січня 2011 року поряд з іншими, слухалося питання про засідання фракції «Батьківщина» у Чернівецькій обласній раді 25 січня 2011 року, яке відбулося без повідомлення всього складу фракції і мало на меті зробити спробу виключити зі складу фракції виконуючого обов’язки голови обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна. Члени бюро дають одностайну оцінку подіям у фракції «Батьківщина» в обласній раді, а саме вважають їх неправомірною та абсурдною потугою скомпрометувавших себе в очах виборців депутатів обласної ради виключити з фракції Івана Мунтяна.

У зв’язку з цим відповідно до Закону України «Про статуc депутатів місцевих рад» та «Положення про фракції партії «ВО «Батьківщина» в місцевих радах» бюро Чернівецької обласної партійної організації звернулося до Президії Політичної ради партії «ВО «Батьківщина» із проханням розпустити діючу фракцію депутатів від партії «ВО «Батьківщина» у Чернівецькій обласній раді та сформувати нову з числа тих депутатів, які стоять на позиціях ідеології партії та її Статуту. Кількісний та особистісний склад нової фракції буде повідомлений пізніше.

Заява Світлани Фочук

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 коментарі “Хто зрадив «Батьківщину»? Гонки на виключення”