Продовжується висування кандидатів на міського голову Чернівців

Минулого тижня стало відомо, що від партії “Слуга народу” на мера Чернівців ітиме Віталій Другановський, а цього тижня визначилися з кандидатами партії “Пропозиція” та “Єдина Альтернатива”. Від них за голоси чернівчан змагатимуться відповідно Олексій Каспрук та Роман Клічук.

Олексій Каспрук

Олексій Каспрук знову балотуватиметься на голову Чернівецької міської громади, цього разу від політичної партії «Пропозиція», до якої увійшли міські голови різних міст України і серед співзасновників якої перебуває cам Каспрук. На минулих виборах він вигравав у головного опонента з відривом у майже половину голосів. Пізніше хотів вдправити депутатський корпус на перевибори, зрештою у відставку відправили його.


42-річний Олексій Каспрук народився та виріс у Чернівцях, закінчив Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ за спеціальністю «Економіка підприємства». Вивчав інформаційний менеджмент в Ньюпортській бізнес-академії в Нідерландах.
Ця особистість не є новою чи незнайомою для чернівчан: ми всі живемо в цьому місті й бачимо, що в ньому робиться. До обрання депутатом міськради Каспрук працював радником нардепів Миколи Федорука та Арсенія Яценюка. Вперше став депутатом у 2010 році, балотувався від «Фронту змін». Був одним з тих, хто не підтримав відставку мера Миколи Федорука.
Відтак найбільшим парадоксом для містян є виголошені на з’їзді «Пропозиції» 75% виконаних передвиборних пропозицій від мера Каспрука.

Роман Клічук

На праймеріз новоствореної політичної партії «Єдина альтернатива» визначилися із кандидатурою, яку політсила висуватиме на посаду міського голови Чернівців. Ним став бізнесмен Роман Клічук. Слід зазначити, що декан економічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича Руслан Білоскурський та власник будівельної компанії «Водограй» Василь Зазуляк, яких також висували у кандидати на посаду міського голови від Єдиної Альтернативи, перед голосуванням звернулись з заявою про самовідвід та попросили учасників форуму проголосувати за Романа Клічука.


Роману Васильовичу Клічуку 47 років. Успішний підприємець (від 1997 року). Перша освіта – вища медична, навчався також у Києво-Могилянській бізнес-школі. Від1998 року – генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «РОМА» –лідера у сфері продажу алкогольних, пиво-безалкогольних напоїв та кондитерських виробів у Чернівецькій, Хмельницькій, Тернопільській та Франківській областях, власник низки ресторанів, пабів та інших закладів харчування у Чернівцях. Від 2006 року бере активну участь у житті Чернівців. Один із співзасновників та активних членів Клубу підприємців Буковини, активно допомагає волонтерському руху, меценат культурних, спортивних та соціальних проєктів.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *