РЛС «Кольчуга» пеленгує навіть «Stels», але вона не потрібна очільникам держави…

Чи відновиться в Україні виробництво славнозвісної «Кольчуги»? Це питання нібито й з бородою, і ним двічі пробували займатися правоохоронці, але просунутися вдалося лише журналістам.

Програма «Наші Гроші з Денисом Бігусом» показала сюжет, як компанії державного концерну (ДК) «Укроборонпром», якими керують наближені до Президента менеджери, за допомоги різних «схем» перерахували майже сотню мільйонів бюджетних коштів на фіктивні фірми. Та фігуранти злочинів і досі продовжують працювати на підприємствах оборонної промисловості. Більше того, вони продали США контрафактну продукцію – славнозвісну «Кольчугу», яка й досі немає аналогів у світі. Про це і розповіли обурені вчені минулого тижня на скликаній ними в УНІАН прес-конференції. Два лауреати Державних премій заявили, що дії керівництва «Укроборонпрому» є шкідництвом, за яким стоять перші особи держави (див. прес-конференцію в ю-тубі). Бо коли за Януковича оборонним відомством опікувалися малограмотні та малопрофесійні комунальники з Херсона, то нині – в умовах воєнних дій (!) – ним керують, мабуть, злочинці, для яких не існує інтересів держави. По-іншому про те, що вони роблять, і не скажеш.  (Подробиці цієї справи читайте на сайті «Версій» – versii.cv.ua) 

На підтвердження цієї тези розробники з Інноваційно-технологічної групи «Укроборонпрому» разом з юристами навели неспростовні факти незаконних дій ДК «Укроборонпром». Зокрема, і щодо порушення авторських прав. Якщо Штати дізнаються, що дочірнє підприємство «Укроборонпрому» «Спецтехноекспорт» зазіхнуло на інтелектуальну власність, вибухне величезний скандал.

Але повідомлення керівників Інноваційно-технологічної групи під час прес-конференції в УНІАН про те, що чиновники держконцерну і далі роблять усе для того, щоби вивести кошти з підприємств, яких в «Укроборонпромі» близько 30 (а серед них – «Південмаш», харківський «Хартрон», «Космотранс», київські «Арсенал» і «Артем», запорізький «Мотор Січ» тощо) уже й не дивує. Для цього ж і створюються різні схеми й навіть підприємства. І через це, практично, був припинений випуск «Кольчуг». Такою є логіка нашої держави: одні люди за неї гинуть, інші на цьому заробляють.

 «Кольчуга»  українська радіолокаторна автоматизована станція радіотехнічної розвідки. Виробник  донецький завод «Топаз»Попри те, що він опинився на території, захопленій російськими терористами, технологію виробництва «Кольчуг» удалося зберегти. На 2016 рік було заплановано відновити виробництво модернізованої системи «Кольчуга» з поліпшеними характеристиками. Їхня відмінність від звичайних радіолокаторів полягає у тому, що вони  виявляють цілі за випромінюванням бортових радіо– та електротехнічних приладів, направлених на цілі. Оскільки одна станція здатна визначити лише напрям на ціль, для локалізації цілі (відстаньвисота, напрям, швидкість) потрібні водночас не менш ніж три станції. У них високі технічні характеристики. Радіус дії 600 км углиб території, 150 кмпо фронту. Для повітряних цілей на висоті до 10 км радіус дії вглиб території становить до 800 км. Завдяки відсутності активних випромінювань, «Кольчуга» не може бути виявлена, засобами радіоелектронної розвідки.

Серед суцільного негативу прозвучала й одна дуже позитивна й радісна  новина: вчені заявили, що вони розробили таку зброю, завдяки якій можна завершити конфлікт на Донбасі за кілька днів. Та керівництво Укроборонпрому, замість того, аби сприяти їхній роботі, лише декларує позитивні наміри, вставляючи натомість палиці в колеса. І висококласні профі, для яких у техніці практично немає таємниць, звернулися до журналістів із проханням посприяти добрій справі й довести два розслідування силовиків про антидержавну діяльність керівництва «Укроборонпрому» до логічного завершення.   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *