Зеленський оголосив призов резервістів та програму «економічного патріотизму»

Президент Володимир Зеленський заявив, що підписав указ про призов резервістів в особливий період. Він також анонсував запуск в Україні програми «економічного патріотизму». Про це йшлося під час його звернення 22 лютого.

Зеленський зазначив, що призов стосується лише «громадян, віднесених до оперативного резерву». Пояснює таке рішення потребою підвищити готовність армії до всіх можливих сценаріїв.

За словами президента, найближчим часом також проведуть навчальний збір резервістів територіальної оборони.

Утім, Зеленський зазначив, що наразі немає потреби у загальній мобілізації. Натомість державі необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування, зауважив президент.

 

«Економічний патріотизм»

Зеленський анонсував програму «економічного патріотизму» — йдеться про цільову підтримку окремих галузей, а також зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок.

«Це стимули для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. Зниження ПДВ на бензин та дизель. Це дозволить зменшити ціни на заправки. Наша мета — набуття економічної незалежності. Особливо в енергетиці», — пояснив Зеленський.

За словами Зеленського, «зараз усім українським політикам час бути державними діячами. Відкинути свої амбіції заради України». Він також наголосив на важливості Оборонної коаліції в парламенті.

«Сьогодні всі політики та партії одного кольору — синьо-жовтого», — заявив Зеленський.

Він додав, що завтра, 23 лютого, матиме зустріч із 50-ма найбільшими представниками бізнесу: «Всі вони мають залишитися в Україні. Їхні підприємства розташовані на українській землі, яку захищають наші військові».

Щодо рішення парламенту Росії про дозвіл застосування військ за межами країни Президент зауважив, що це «дало чітку відповідь — хто дійсно хоче миру на землі, а хто переділу земель».

 

Джерело: Громадське, Маркіян Климковецький

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *