Чернівецька область: допомога постраждалим від повені

20 січня 2009 року у Чернівецькому прес-клубі реформ відбулося засідання, де були підбиті підсумки діяльності цільового фонду допомоги потерпілим від наслідків повені в Чернівецькій області.

Фонд було створено у вересні 2008 року. Ініціатива створення фонду належала компанії «Філіп Морріс Україна» та Фонду Східна Європа. Адміністрування діяльності цільового фонду здійснювала місцева громадська організація «Буковинська партнерська агенція».

Як відомо, внаслідок повені 23-28 липня 2008 року Чернівецькій області було завдано значної шкоди: підтоплені житлові будинки та присадибні ділянки, зруйновано частину інфраструктури; комунальні підприємства, сільське господарство, промисловість зазнали значних збитків. Від стихійного лиха постраждали територіальні громади 10 з 11 районів області.

У результаті 4-місячної діяльності створений цільовий фонд надав допомогу громадам Вижницького та Глибоцького районів, які потерпіли від повені. Було задоволено близько 120 заявок на загальну суму 533 тисяч гривень. Колективною допомогою, зокрема відновленням криниць, пішохідних мостів та переходів, майданчиків, було охоплено 28 громад з майже 3900 домогосподарствами, де мешкають близько 15 тисяч осіб. Також було підтримано близько 100 індивідуальних заявок на допомогу домогосподарствам вразливих категорій населення, насамперед самотніх людей похилого віку, багатодітних сімей, малозабезпечених, сиріт, людей з обмеженими можливостями, безробітних.

Для забезпечення прозорого, чіткого та оперативного розподілу коштів фонду було створено тимчасові комісії у кожному районі, у сільських громадах проведено інформаційну кампанію щодо можливості отримання допомоги від створеного фонду, перебіг діяльності фонду постійно висвітлювався у місцевих ЗМІ.

Організатори фонду (компанія «Філіп Морріс Україна», Фонд Східна Європа, «Буковинська партнерська агенція») висловлюють вдячність за сприяння у діяльності фонду Глибоцькій та Вижницькій районним радам, газетам «Вижницькі обрії» та «Новий день», державним комунальним підприємствам, компаніям, приватним підприємцям, які надавали товари, послуги та роботи по проекту за зниженими цінами. Окрема подяка координаторам проекту по Вижницькому району пану Шутаку І. Г. та Глибоцькому району пану Вишневському М. Ф.

В засіданні прес-клубу взяли участь: Юрій Піскалюк – менеджер програм Фонду Східна Європа, керівники Буковинської партнерської агенції Арсеній Анциперов, Володимир Зав’ялов та Лідія Анциперова, журналісти друкованих та електронних засобів масової інформації Чернівецької області, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади краю.

Громадська організація «Буковинська партнерська агенція»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *