Юлія ТИМОШЕНКО відвідала вчора Буковину. Як волонтер

фото Юля 2

«Зимовий одяг для бійців замовляє не держава…»

Зимовий одяг для бійців батальйонів Руху Опору, які захищають Україну від російського агресора на Сході країни, виготовляє на замовлення партії ВО «Батьківщина», яку очолює Юлія Тимошенко, чернівецька швейна фабрика «Нова». Учора, перебуваючи з візитом у Чернівецькій області, голова партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко відвідала підприємство, ознайомилася з ходом виконання замовлення, поспілкувалася з персоналом. Пізніше, оцінюючи під час спілкування з керівниками місцевих ЗМІ загальну ситуацію в країні, Юлія Володимирівна зауважила, що, на жаль, подібні замовлення надходять не від держави, а тільки від волонтерів і приватних осіб.

– Сьогодні, коли вони на фронті захищають нас, коли вони жертовно віддають свої життя за те, щоби ми з вами жили в мирі, ми мусимо дбати, щоб у них було все й наша армія була забезпечена і зброєю, і одягом, і харчами. Не допустимо, щоби влада не дбала про своє власне військо, – заявила Юлія Тимошенко на фабриці.

Спілкуючись із робітницями, вона подякувала їм за роботу і запевнила, що як лідер політичної сили робитиме все, аби «війна завершилася, щоби наші сини, чоловіки, щоби наші близькі люди повернулися додому з перемогою». Підтримала її у цьому, і також запевнила, що забезпечить пошиття найякіснішого одягу для бійців, директор фабрики Наталя Бужора, а працівниці фабрики щиро бажали гості-замовниці здоров’я. Юлія Тимошенко наголосила:

–Забезпечення армії – відповідальність влади та суспільства.

Згодом, спілкуючись з представниками місцевих ЗМІ в неформальній обстановці за чашкою кави, Юлія Тимошенко відповіла на їхні численні запитання.

З окремими думками Юлії Володимирівни та її позицією стосовно нинішньої ситуації в країні хочемо познайомити читача.

     

«У Верховній Раді може опинитися фракція Путіна»

Це будуть представники ДНР і ЛНР. І не тільки вони. Серед мажоритарників доволі багато «старої гвардії», яка вкладає у вибори, – а точніше, у підкуп електорату – від 3 до 5 мільйонів гривень (кожний!). Та й Опозиційний блок сформований теж із них. Однак, навіть за умови, що він не перетне 5-відсоткового бар’єру, достатньо буде мажоритарників, аби завадити формуванню нормальної прогресивної більшості. Тому, на думку Тимошенко, йти на вибори зі старим законодавством не варто було. Та й загалом лідерка «Батьківщини» наголосила, що її політична сила відмовилася би у таких умовах проводити вибори парламенту: «Бо не це нині на часі», – наголосила вона.

А ще лідерка «Батьківщини» запропонувала журналістам провести через свої ЗМІ люстрацію кандидатів до парламенту. Це, мовляв, нині більш важливо, ніж люстрація чиновників.

А далі треба буде ввести імперативний мандат, щоби депутати не бігали з фракції у фракцію, заробляючи на цьому мільйони доларів.

     

«Вірю в перезавантаження країни»

Але для цього потрібен новий парламент, який приведе до керівництва технократичний (а не політичний!) уряд. База даних таких професіоналів є.

Натомість нинішні урядовці з президентської команди дивують. Голова Нацбанку – не  спеціаліст у цій галузі, вона сама обіцяла з трибуни, що буде вчитися! Адміністрацію Президента очолив Ложкін…

Довідка «Версій»

 42-річний Борис Ложкін, який має давні стосунки не тільки з главою держави, але й практично з усіма олігархами та екс-главою АП Сергієм Льовочкіним, став правою рукою президента. На відміну від більшості своїх попередників, він є людиною публічною. В минулому Ложкін – успішний бізнесмен. Майже 20 років володів та розвивав Український медіа-холдинг, куди входили «Комсомольская правда в Украине» й низка подібних видань. Та рік тому Ложкін продав своє дітище одіозному Сергію Курченку. Сума не розголошується. Угода про продаж УМХ навряд чи була законною. Адже Ложкін не мав жодних  підстав продавати холдинг. Всі експерти, близькі до цієї угоди, стверджували, що Ложкіну зробили таку пропозицію, від якої неможливо відмовитися. І йшлося не про гроші, розповів медіа-експерт Отар Довженко.

А на УТ-1 заправляє добре відомий буковинцям Лієв, якого навіть з натяжкою не назвеш патріотом.

 

Про дивну війну і дивний мир – і про те, що Україна має більше танків, ніж уся Європа

Зовсім стає сумно, коли аналізуєш так званих спеціалістів з військового відомства. Та спочатку Тимошенко наголосила, що не маємо секретаря РНБО – а це людина, яка фактично керує обороною країни. Нинішніх же міністра оборони України й начальника Антитерористичного центру генерал-полковників Валерія Гелетея та Василя Грицака Юлія Володимирівна не вважає ні за добрих фахівців військової справи, ні за добрих менеджерів-організаторів. Як відомо, один прийшов з міліції, інший з СБУ, де боровся з організованою злочинністю, маючи освіту історика з Луцького педінституту.

«Як керівник Генштабу може піднімати роту в атаку? Такому горе-профі не місце в Генштабі. Він у мене б і до вечора не допрацював. Керівництво армії треба міняти. Чому таких людей призначають на такі відповідальні посади? У мене немає відповіді», – розвела руками Тимошенко. А потім додала, що коли парламент ратифікує ще кілька подібних законів до мінських, то Україна, як держава, просто зникне.

Довідка «Версій»

«Грицак і Гелетей зробили кар’єру за Ющенка, але

кажуть, що вони тісно пов’язані і з Петром

Порошенком, а це значить, що і Грицак, і Гелетей

будуть у команді президента. Саме він бере на себе

відповідальність за всі призначення», – політолог

Олексій Гарань.

…Путін подає світу війну в Україні як громадянську. Тож виникає запитання: з ким ми підписали мирні Угоди в Мінську? Самі із собою?

На думку Тимошенко, ми не вправі поступатися своїми територіями. І для їхнього захисту у нас є все потрібне. Навіть зараз  Україна має танків більше, ніж уся Європа разом. Хоча протягом минулих 23-років Україна залишалася одним із найбільших експортерів зброї у світі. Щоправда, продавали залишки радянської зброї. І навіть зараз країна продовжує експортувати до Росії комплектуючі літальних збройних апаратів.

А щоби перемогти, нам потрібно: по-перше, налагодити керівництво Збройними силами; по-друге, тактичну розвідку, яка нині просто відсутня; по-третє, видати зброю добровольчим батальйонам. Та, на жаль, за словами Тимошенко та її військових радників, влада втратила час для припинення війни.

 «Корупцію подолати не складно і багато країн це зробили»

Всі гілки влади в Україні тримає одна рука. Це теж одна з причин тотальної корупції.

А щоби подалати корупцію, треба ввести зовнішній контроль. Це означає, що кожен громадянин має право записати свою розмову з чиновником і цей запис у суді визнається доказом. Необхідно також передати Рахункову палату в інші руки – народні. Вона повинна належати більшості. У нас же влада сама себе контролює. А коли б матеріали перевірок Рахункової палати поступали до Антикорупційного бюро, а звідти до суду – в державі все кардинально змінилося б.

Щодо суддів у Тимошенко теж є план. Річ у тім, що повну владу над суддями має тільки дисциплінарно-кваліфікаційна комісія, серед повноважень якої і зняття їх з посади. Та комісію цю формує знову ж таки правляча верхівка.

До слова, Тимошенко повідомила, що нардепи злукавили, коли позбавляли себе пільг. Зарплати в них, м’яко кажучи, зовсім не погані: вистачить і на бутерброд із кав’яром. Мають гроші за відрядження та різні поїздки, ще й на їхню діяльність «щось крапає», офіційно, до речі, як і на оплату помічників.

На електрику Україна багата

Один із журналістів повідомив гості, що «Чернівціобленерго» попередило споживачів про відключення електрики. На це Тимошенко сказала, що чого-чого, а електрики в державі не бракує, у нас її вдосталь. Тож, може, і тут рука Москви? Адже власник нашого Обленерго проживає в білокам’яній…

І, насамкінець, цікава подробиця, яку Тимошенко повідомила на початку зустрічі: після  виходу з тюрми високопосадовці на її дзвінки не відгукувалися.

Тож вбережи нас, Боже, від тюрми, як і від суми.

***

Голова ВО «Батьківщина» зустрілася вчора ще й  із мешканцями міст Кіцманя та Хотина.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *