Створена ТСК щодо умов лікування поранених воїнів

Верховна Рада має звернути увагу на лікування поранених на фронті героїв, адже це обов’язок парламенту – створити належні умови для лікування військових, які не шкодують життя заради захисту України.

До цього закликала народних депутатів Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час свого виступу з парламентської трибуни.

За її словами, фракція «Батьківщина» підготувала проєкт постанови про створення ТСК, яка має з’ясувати ситуацію з умовами лікування військових і фінансування цих видатків державою. Проєкт отримав схвалення профільного комітету.

«Я не думаю, що у цього парламенту є ще якийсь більший борг, ніж борг перед тими нашими героями, героїнями, які пішли на фронт, щоб своїм життям закривати наше життя та захищати Україну. І не може бути такого, що не вистачає уваги, грошей або чогось іншого для того, аби їх лікувати гідно. І я не можу зрозуміти тієї байдужості, яка сьогодні панує в усіх владних кабінетах щодо того, як і в яких умовах лікують наших поранених», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що проєкт постанови про створення відповідної ТСК зʼявився після того, як команда «Батьківщини» пересвідчилась, що ситуація з забезпеченням прифронтових лікарень медобладнанням за рік так і не покращилась, а Нацперелік лікарських засобів не доповнений препаратами, які потрібні для ефективного лікування поранених.

«Уже приблизно рік наша команда їздить по лікарнях і госпіталях, де лікуються наші поранені. Ми передаємо медичне обладнання, медикаменти, розхідні матеріали, будівельні матеріали – все, що потрібно для того, аби лікувати наших героїв у кращих умовах. Але я хотіла б зараз звернути особливу увагу на те, що наші поранені лікуються в не досить добрих умовах, лікуються за гроші, яких недостатньо, лікуються в лікарнях, де немає достатнього медичного обладнання», – розповіла лідерка фракції «Батьківщина».

Головним завданням майбутньої ТСК, як пояснила Юлія Тимошенко, буде дослідити, в яких умовах лікуються поранені, якої якості препарати надаються і чи достатньо коштів виділяється на реабілітацію. Окрема увага приділятиметься протезуванню військовослужбовців.

Головою новоствореної ТСК обрано Юлію Володимирівну Тимошенко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *