Про життєдіяльність області та дорожню карту її розвитку, яка не має нічого спільного з дорогами краю

Прес-конференція в.о. голови облдержадміністрації Михайла Павлюка відбулася саме у день 70-ліття його всесвітньовідомого дядька Володимра Івасюка. Мабуть, щось-таки у цьому є. Та розмова була не про мистецтво, а про забезпечення  життєдіяльності області.  «Взяті місцевою виконавчою владою соціальні зобов’язання виконані, – одразу ж зауважив Михайло Павлюк. – За результатами моніторингу Мінрегіоном соціально-економічного розвитку, наша область у п’ятірці найкращих регіонів України». 

Цікаво, а як виглядають дороги в областях, які посідають останні місця в рейтингу, якщо по дорогах кращого регіону їздити практично неможливо? Та це — ліричний відступ. Бо, як повідомив виконувач обов’язків, за 4 роки впровадження так званого «митного експерименту», на заходи з поточного та капітального ремонтів автомобільних доріг спрямовано 671,4 млн. грн.

«Загалом до спеціального фонду обласного бюджету надійшло з 2015 року понад 787 млн. грн. від перевиконання митницею встановлених індикативних показників. Експеримент завершився. У цьому році на найбільш проблемні ділянки доріг, а це – дорога М-19 на в’їзді до Порубного, дорога державного значення Чернівці – Житомир і дороги держзначення на Путилу – використовуватимемо залишок, який становить 116 млн. грн.», – підсумував Михайло Павлюк.
Та чи не основним посилом, а по сучасному – меседжем  заходу була, мабуть,  презентація першого етапу плану розвитку області на найближчі роки. Про це мало би йтися, напевне, під час візиту на Буковину п. Порошенка нинішньої середи, який відклали. Тож дорожню карту розвитку Чернівецької області представив в.о. голови ОДА.  Вона  містить 696 проектів, які планують до реалізації. Павлюк підкреслив, що розробці плану передували широкі громадські обговорення в районах, аналізи та порівняння. Наразі завершено перший етап. Проте згодом,як повідомила прес-служба ОДА,за участі керівництва держави відбудеться велике засідання обласної ради регіонального розвитку, де буде представлено відповідний план.
Михайло Павлюк закликав також  усіх долучитися до обговорення планів перспективного розвитку області. Щоби привернути увагу громадян до цього важливого проекту, карти і буклети з ілюстраціями окремих інфраструктурних проектів у містах і областях розповсюдять серед краян 1400 волонтерів. До кожної карти додається проплачений конверт з анкетою зворотнього зв’язку, адресатом якого є президент України Петро Порошенко. Отож, пишіть листи Президенту, – може, вас почують. А його штабу – респект і уважуха: вміло люди працюють.
Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *