Політсила Тимошенко демонструє стабільне щомісячне зростання підтримки українців, – експерт

Порожні обіцянки влади та штучна конфронтація з «кишеньковою» опозицією більше не справляють враження на українців. Тому соціологія показує падіння рейтингів «Слуг народу» та «Євросолідарності», а от послідовну системну активність команди Тимошенко виборці оцінили схвально.

Так політичний експерт Дмитро Корнійчук коментує результати нещодавнього соціологічного дослідження Центру Разумкова на своїй Фейсбук-сторінці.

За його словами, вказане соцопитування підтверджує дві ключові тенденції, які зараз простежуються серед українців.

Перша – триває щомісячне падіння підтримки партії «Слуга народу» та їхньої «ручної» опозиції «Євросолідарності». Друга тенденція: єдина проукраїнська, орієнтована на добробут простих людей і реально опозиційна політсила, яка демонструє стабільне щомісячне зростання підтримки українців, – це «Батьківщина» Юлії Тимошенко, – зауважує експерт.

 

Такі електоральні настрої українців він пояснює тим, що за влади Зеленського «людям стає жити тільки гірше й гірше». І попри його гучні передвиборчі обіцянки про «посадки», Порошенко залишається недоторканним і виконує роль зручної «кишенькової» опозиції.

Втім, обдурити людей вже не виходить, – робить висновок Корнійчук.

На його переконання, активна боротьба команди Тимошенко проти розпродажу землі й підвищення тарифів, захист національних інтересів і соціальних прав громадян позначилися на підтримці лідера «Батьківщини».

До речі, саме завдяки жорсткій публічній позиції Тимошенко влада не зважилася в серпні вдвічі підняти тарифи на електроенергію, як планували жадібні «зелені». Й українці прекрасно розуміють, хто їх захищає. Власне, звідси зростання рейтингів, як персонально Тимошенко, так і її партії, – резюмує експерт.

Нагадаємо, провідні вітчизняні соціологічні агенції фіксують зростання підтримки команди «Батьківщини» та її лідерки Тимошенко. Проведене Центром Разумкова соціологічне дослідження на початку серпня цього року зафіксувало спад підтримки партії «Слуга народу» та «Євросолідарність», натомість показники «Батьківщини» йдуть вгору. Опитування групи «Рейтинг» показало, що Юлія Тимошенко лідирує за темпами нарощування довіри людей, випереджаючи президента Зеленського. А результати дослідження КМІС свідчать, що «Батьківщина» вийшла на друге місце серед політичних сил і може нині розраховувати на 15% на парламентських виборах.

https://www.facebook.com/100001922615577/posts/5801513156589381/?d=n

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *