Взято під варту третього учасника афери, яка позбавляла буковинців житла

Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури повідомила, що підозрюваному у шахрайстві буковинцю, який переховувався від слідства, обрали запобіжний захід. 

…Історія злодійства проста і давня, як світ. Троє буковинців входили у довіру неблагополучних чернівчан і заволодівали їхнім нерухомим майном. Учасники шахрайської схеми переконували людей у необхідності та вигідності продажу чи обміну їхніх квартир і будинків. А потім потерпілих переселяли в орендоване житло, а отримані від продажу їхнього майна кошти учасники злочинної групи розподіляли між собою. Потерпілим заподіяно шкоду на понад 4 млн грн.

Організаторці шахрайства обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, з альтернативою внесення застави в сумі 1,5 млн. Її спільниці – тримання під вартою, з альтернативою внесення застави в сумі  600 тис. грн. А ще один співучасник – 55-річний чернівчанин – переховувався від органів слідства. Вчора, 12 серпня, Шевченківський районний суд м. Чернівці задовольнив клопотання сторони обвинувачення щодо обрання міри запобіжного заходу третьому затриманому підозрюваному у шахрайстві учаснику, вчиненому у великих та в особливо великих розмірах (ч.ч.3, 4 ст.190 КК України). Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, з альтернативою внесення застави в сумі 1,7 млн грн.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *