Підсумки незалежності: УКРАЇНЦІ НЕ ДОВІРЯЮТЬ РАДІ, А З ПОЛІТИКІВ БІЛЬШЕ СИМПАТИЗУЮТЬ ТИМОШЕНКО І ГРИЦЕНКУ – ОПИТУВАННЯ

Водночас діяльність президента підтримують 17%, а Кабміну – 15%.

Лише 1 відсоток українців ставляться повністю схвально до діяльності Верїховної Ради, а 6% – скоріше схвально. Про це свідчать дані дослідження, проведеного GfK Ukraine спільно з Center for Insights in Survey Research.

Більше половини громадян (57%) зазначили, що взагалі не схвалюють діяльність Ради. 31% українців відчувають, що швидше незадоволені роботою нардепів.

Кабмін на чолі с Гройсманом теж не може похвалитися відмінними оцінками. Згідно з даними опитування, наразі лише 2% українців повністю схвалюють діяльність уряду. 13% відповіли, що швидше схвалюють. Водночас повністю незадоволені – 46%. Ще третина українців (32%) сказали, що швидше не задоволені.

Діяльність президента Петра Порошенка, згідно з даними опитування, схвалюють тільки 2% українців. “Швидше схвалюють” 15%, скоріше не схвалюють – 32%, взагалі не схвалюють 43% і 8% не змогли дати відповідь на це запитання.

У дослідженні зазначено, що такі цифри майже не змінюються впродовж останніх двох років. Найбільше  схвалення на посаді президента Порошенко мав у вересні 2014 року. Тоді були рекордні 15%. Швидше схвалювали 40%, швидше не схвалювали – 22%, взагалі не схвалювали лише 13%.

Також варто зазначити, що кожен із українських політиків, згідно з опитування, однаково негативно сприймається українцями. Проте деякі з них мають рівень симпатії трохи вищий. Так, лідеру “Батьківщини” Юлії Тимошенко повністю симпатизують 6%, а лідеру “Громадянської позиції” Анатолію Гриценку (4%).

По 3% мають мер Львова Андрій Садовий, лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко, лідер “Оппоблоку” Юрій Бойко та лідер “Свободи” Олег Тягнибок. Натомість президенту Порошенку симпатизують лише 2%, а главі МВС Арсену Авакову – менше одного.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *