Підсумки незалежності: Річний звіт Нацбанку України за 2016 рік отримав бронзову нагороду… за дизайн

 

Річний звіт Нацбанку України за 2016 рік отримав бронзову нагороду за дизайн на міжнародному конкурсі ARC Awards. Про це  повідомила прес-служба НБУ.

Ідея оформлення річного звіту розроблена рекламною агенцією WHY NOT, у дизайні звіту використана художня інтерпретація різних банкнот української гривні.

«Ми присвятили річний звіт за 2016 рік 20-річчю запровадження української національної валюти – гривні. Національна валюта – невід’ємний атрибут державності і незалежності кожної країни, гордість і символ самоідентифікації для її громадян», – пояснила начальниця управління інформації та громадських комунікацій НБУ Наталія Бондаренко.

Кожен розділ звіту НБУ присвячений відомому українському діячеві, зображеному на банкноті. Банкноти до кожного розділу обиралися з огляду на символічність тієї людини в українській історії та культурі.

«Так, наприклад, зображення Михайла Грушевського – першого українського державника-реформатора – міститься на обкладинці розділу «Стратегія та реформи». У розділі описується діяльність центрального банку в напрямі реформування української економіки та інтегрування України до європейської та світової спільноти», – йдеться у повідомленні НБУ.

Зазначимо, що на конкурсі ARC Awards оцінюють виключно річні звіти різних організацій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *