Ксенія Собчак балотуватиметься у президенти Росії

На початку вересня російські ЗМІ написали, що Путіну на вибори шукають жінку, яка стане таким собі «спаринг-партнером»

Російська телеведуча Ксенія Собчак оголосила про висунення своєї кандидатури на вибори президента РФ 2018 року. Звернення Собчак публікує газета «Ведомости». Одночасно з цим запрацював сайт «Ксенія Собчак – кандидат «проти всіх», на якому розміщено відеозвернення з кухні.

Собчак пише, що «за п’ять років, що минули з протестної хвилі 2012 року» її політичні погляди «остаточно сформувалися». Вона визнає, що «ці вибори в цілому – не найкращий вибір», але росіяни «повинні використовувати і ці вибори як для публічного обговорення недоліків влади, так і для вдосконалення навичок опозиції».

Вона зазначає, що бойкот виборів при відмові в реєстрації Олексія Навального не є «правильним способом демонстрації своєї незгоди», і вказує на скасування пункту «проти всіх» у бюлетенях.

Про рішення Собчак сьогодні також писало видання The Bell, сама вона говорила, що «це буде дещо інша історія».

35-річна Ксенія Собчак – дочка колишнього начальника президента Володимира Путіна під час роботи в Петербурзі, мера міста Анатолія Собчака. Вона веде авторську передачу на телеканалі «Дощ», в якій виходять інтерв’ю з відомими людьми. В описі програми кажуть, що «з гламурної і епатажної блондинки в шоколаді Ксенія вже давно перетворилася в дотепного публіциста і чіпкого інтерв’юера», почавши роботу на каналі з амбітного спецпроекту «Ні слова про вибори з …».

У червні в передачі Собчак вийшли інтерв’ю спочатку з Олексієм Навальним, а потім – з главою ЦВК Еллою Памфиловою, яка говорила, що у Навального немає шансів на реєстрацію.

На початку вересня газета «Ведомости» написала, що Володимиру Путіну на вибори шукають жінку, яка стане таким собі «спаринг-партнером»; в якості «ідеального варіанту» згадувалася Собчак. Тоді сама телеведуча назвала себе «незалежною» людиною і написала: «Мало того, що я ще нікуди не йду – мене вже намагаються виставити маріонеткою адміністрації президента».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *