Автор відеозйомки побиття депутата Тулика – депутатка Кобевко?

Війна за електорат продовжується: «Опоблок» топить невигідну всім «Самопоміч»

Українські ЗМІ 10-11 травня пістрявіли заголовками інформацій про побиття депутата міськради Руслана Тулика. Оскільки останнє слово в цій історії ще не сказане і обидві сторони конфлікту наполягають на своєму, ми пропонуємо мудрим буковинцям співставити повідомлення. Усі фігуранти нашим краянам добре відомі.

Отже, за порядком публікації й з посиланнями на джерела.

  1. Найперша публічна інформація про цей інцидент вийшла на київському сайті Опоблоку

 

В Черновцах радикалы жестоко избили председателя городского отделения ОППОЗИЦИОННОГО БЛОКА Руслана Тулика (мовою оригіналу)

http://opposition.org.ua/news/u-chernivcyakh-radikali-zhorstoko-pobili-golovu-miskogo- oseredku-opozicjjnogo-bloku-ruslana-tulika.html

10 мая у Черновицкого аэропорта радикалы под руководством депутата Черновицкого областного совета фракции «Самопомощь» Ольги Кобевко, жестоко избили председателя Черновицкого городского отделения партии ОППОЗИЦИОННЫЙ БЛОК Руслана Тулика.

После обнародования фотографий празднования Дня Победы на своей странице в соцсетях, Руслан Тулик начал получать комментарии агрессивного и угрожающего характера от радикально настроенных лиц.

Данные угрозы были реализованы: около десятка людей в камуфляжной форме зверски избили Руслана Тулика. Организатором и непосредственным участником этих событий оказалась врач Черновицкой областной клинической больницы, депутат Черновицкого областного совета фракции «Самопомощь» Ольга Кобевко, которая раздавала команды радикалам и снимала все на мобильный телефон. Вопиющим остается тот факт, что в центре Европы, среди белого дня, врач по профессии, депутат и в конце концов – женщина, без всякого зазрения совести, наслаждалась этим зверским избиением.

Руслан Тулик госпитализирован в тяжелом состоянии, с сотрясением мозга и многочисленными ушибами в нейрохирургическое отделение больницы скорой медицинской помощи г. Черновцы. Заявление о нападении подано в полицию.

Черновицкие оппозиционеры требуют от правоохранителей незамедлительно найти и привлечь к ответственности виновных в этом преступлении.

 

Якимсь дивом чернівецькі події зачепили дніпрівський сайт «Петриківка» і особисто таку собі Вікторію Шилову (теж мовою оригіналу). (Знайшли інформацію, що вона  заступниця мера в Дніпрі. – Ред.) Пафос цієї публікації навіть перевершує опоблоківську:

 

Виктория Шилова: «ВРАЧ-ИНФЕКЦИОНИСТ ИЗ «САМОПОМОЩИ» РУКОВОДИЛА ИЗБИЕНИЕМ ТУЛИКА»

http://petrikivka.org.ua/ru/novosti-petrikovskoy-rozpisi-dnepropetrovsk/7365-2017-05-11-18-15-34

Уважаемые соотечественники!

У партии «Самопомощь» есть кровавая традиция – женщины из этой проевропейской галицкой партии руководят радикалами при избиении политических оппонентов. Так, вчера радикалами-«титушками» при непосредственном участии депутата из Николаева Светланы Тарановой были избиты афганцы: https://inforesist.org/poyavilos-video-draki-v-ofise-afgantsev-v-nikolaeve/

Сегодня отличилась еще одна депутат областного совета от «Самопомощи», врач-инфекционист Черновицкой областной больницы,  Ольга Кобевко. По информации СМИ, она именно что сама командовала радикалами при избиении лидера Черновицкого отделения «Оппозиционного блока», Руслана Тулика.

 

Далі наводиться повідомлення Опоблоку. У Чернівцях «МБ» теж оприлюднив деякі абзаци з цього матеріалу, щоправда, переклавши державною мовою.

 

 

Представники “Опозиційного блоку” звинуватили у побитті свого активіста Руслана Тулика депутата Чернівецької обласної ради від фракції «Самопоміч» Ольгу Кобевко. Про це йдеться у публікації на офіційному сайті політичної партії, повідомляє МБ.

«10 травня біля Чернівецького аеропорту радикали під керівництвом депутата Чернівецької обласної ради фракції “Самопоміч” Ольги Кобевко, жорстоко побили голову Чернівецького міського відділення партії Опозиційний блок Руслана Тулика», – йдеться в заяві.
На сайті також повідомляється, що після оприлюднення фотографій святкування Дня Перемоги на своїй сторінці в соцмережах, Руслан Тулик почав отримувати коментарі агресивного і загрозливого характеру від радикально налаштованих осіб.
«Ці погрози реалізували – близько десятка людей у ​​камуфляжній формі по-звірячому побили Руслана. Організатором і безпосереднім учасником цих подій виявилася лікар Чернівецької обласної клінічної лікарні, депутат Чернівецької обласної ради фракції «Самопоміч» Ольга Кобевко, яка роздавала команди радикалам і знімала все на мобільний телефон. Кричущим залишається той факт, що у центрі Європи, серед білого дня, лікар за професією, депутат і врешті-решт – жінка, без жодного докору сумління, насолоджувалася цим звірячим побиттям», – ідеться в повідомленні.
Зазначається також, що Тулик госпіталізований у важкому стані, зі струсом мозку і численними забоями в нейрохірургічне відділення лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівці. Опозиціонери подали заяву про напад до поліції.

 

Чернівецькі поліціянти не поспішали однак давати інцидентові «політичного визнання» і на прес-конференції так прокоментували його: «Це був побутовий конфлікт»

Поліціянти, зокрема, заявили, що у опозиціонера трапилася сутичка із атовцем. Вони закликали також не політизувати конфлікт, оскільки він мав побутовий характер.
– Суперечка виникла у зв’язку із листуванням фігурантів у соцмережах. Руслан Тулик зневажливо відгукувався про подвиг бійців АТО, це образило ветеранів. Сам Тулик ініціював зустріч, спочатку вона мала відбутися 9 травня, потім була перенесена на 10-те, – зазначив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар. За його словами, учасники сутички отримали легкі тілесні ушкодження.
Звісно, київські керівники Опоблоку не могли із цим примиритися і відбили «м’яч» партійною заявою (мовою оригіналу): 

Из потерпевшего – в обвиняемые. Черновицкая полиция по команде из Киева «шьет» уголовное дело против избитого радикалами черновицкого оппозиционера Руслана Тулика

http://opposition.org.ua/news/z-poterpilogo-v-obvinuvachuvani-chernivecka-policiya-po-komandi-z-kieva-shie-kriminalnu-spravu-proti-pobitogo-radikalami-cherniveckogo-opozicionera-ruslana-tulika.html

 

Заявление партии

ОППОЗИЦИОННЫЙ БЛОК обращается к Генеральной прокуратуре с требованием немедленно вмешаться в расследование жестокого избиения председателя Черновицкой городской организации ОППОЗИЦИОННОГО БЛОКА Руслана Тулика.

Мы располагаем достоверной информацией о том, что руководство Главного управления Национальной полиции в Черновицкой области сознательно тормозит расследование по факту нападения на активиста ОППОЗИЦИОННОГО БЛОКА.

По информации источников в правоохранительных органах, по команде «сверху», черновицкая полиция готовится провести обыски в квартире у Руслана Тулика. Единственная цель которых, на основе подброшенных в квартиру запрещенных законом предметов, таких например, как оружие, наркотики или другой компромат, по-быстрому сфабриковать уголовное дело и оперативно отчитаться Киеву о поимке «опасного преступника».

Мы обращаем внимание руководства черновицкой полиции и МВД, что, сознательно искажая факты избиения Руслана Тулика и фабрикуя против него липовое дело, вы не просто нарушаете закон, вы разрушаете правоохранительную систему.

Мы призываем местную полицию не идти на поводу у радикалов и националистов, не выполнять преступные приказы руководства МВД.

Мы обращаемся к международным правозащитным организациям, мировому  сообществу с просьбой взять на контроль ситуацию в Украине, возникшую с соблюдением прав граждан, участвовавших в мирных акциях 9 мая и в последующие дни. В Днепре и Черновцах продолжаются угрозы, совершаются нападения на активистов-оппозиционеров, существует угроза их жизни и здоровью.

 

Чернівецькі правоохоронці відповіли:

 «До поліції надійшли заяви від двох сторін конфлікту, за даним фактом порушені кримінальні провадження за ч.1 ст.125 КК, а саме «умисні легкі тілесні ушкодження». Заплановано проведення слідчих дій та низки судово-медичних експертиз.
http://molbuk.ua/127755-policiya-vidkryla-dva-kryminalni-provadzhennya-schodo-pobyttya-aktyvista-opobloku-v-chernivcyakh.html

Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області відкрило два кримінальні провадження щодо факту побиття активіста “Опозиційного блоку” Руслана Тулика в Чернівцях.
Про це повідомила спеціаліст відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Чернівецькій області Тетяна Андрійчук, йдеться у сюжеті «Подробиць» на телеканалі «Інтер».
Зокрема, вона у коментарі зазначила, що до поліції надійшли заяви від обох сторін конфлікту.
«За цим фактом відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.125 КК, а саме «умисні легкі тілесні ушкодження». Проводяться слідчі дії, встановлюються свідки події, призначена низка експертиз», – повідомила представниця прес-служби…
До слова, у лікарні інформацію про «важкий стан» пацієнта Тулика спростували.

 

Ще одне повідомлення – з сайту «Буковинська правда»:

Буцімто звіряче побиття опоблоківця у Чернівцях перебільшення.
http://bukpravda.cv.ua/news/suspilstvo/item/40225… html#.WRnXNrg8348

Два кримінальні провадження та легкі забої. У поліції прокоментували конфлікт у Чернівцях за участю керівника міського осередку партії “Опоблок”. Правоохоронці кажуть, 10 травня біля аеропорту не було ні неонацистів, ані фашистів. А опоблоківець Руслан Тулик побився з місцевим волонтером.

 

Відреагувала й головна героїня описуваних подій:

Ольга Кобевко Льовочкіну пише з Румунії: «Про заяву «Опоблоку» я дізналася уже тут»

Депутат обласної ради Ольга Кобевко звернулася із заявою до обласного управління поліції, прокурора та СБУ з проханням якнайшвидше, якнайякісніше та публічно розслідувати провокації «Опоблоку» 10 травня 2017 року біля аеропорту Чернівців.
Чомусь провокації ці спрямовані проти воїнів АТО, волонтерів і зокрема проти неї, як депутата від «Самопомочі».
За словами Кобевко, під час розкручення провокації вона перебувала у Румунії на лікарській конференції, куди була запрошена ще місяць тому. Там вона навіть не одразу дізналася, що Льовочкін на весь світ розповідає всілякі небилиці про українських патріотів та депутата.
Заява Ольги Кобевко:
«Мушу робити звернення.
Зараз я в Румунії на медичній конференціі
, про заяву «Опоблоку» я прочитала вже тут.
(Багато цікавого дізналась).
Тому, прошу управління поліції в Чернівецький обл., головного прокурора області та СБУ, чим найскоріш розслідувати дану справу і дати оцінку таким гучним заявам Опоблоку
».

Також Ольга Кобевко вимагає від керівництва Чернівецької обласної ради скликати позачергову сесію, де дати об”єктивну і правдиву оцінку провокаторам.

Одне слово, війна за електорат продовжується: «Опоблок» топить невигідну всім «Самопоміч».

 

Від редакції

Анонімне джерело «Версій» в ГУ НП в області повідомило, що правоохоронці мають відео бійки, на якому нібито «засвітилася» Ольга Кобевко. Щоправда, лише підписом, бо йдеться про те, що саме вона є нібито автором зйомок.

Відтак «Версії» за законом про публічну інформацію хотіли б отримати пояснення:

Від поліції: Чи існує таке відео і чи є воно справжнім?

Від прикордонників: Коли саме Ольга Кобевко з медичною делегацією виїжджала до Румунії й в’їхала назад до України?

До слова, «Версіям» відомо, що лікарська конференція в Румунії, куди запрошували буковинських лікарів, анонсувалася та насправді відбулася

 

Дмитро ЦАРЕНКО, інтернет-оглядач «Версій»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *