Як зберегти зір офісним працівникам

Зіпсувати зір постійною роботою перед монітором можливо, та не обов’язково. Запобігти цьому допоможе якісний монітор та правильно налаштований екран. А також звичка друкувати, не дивлячись на екран, а лише після набирання тексту перевіряти помилки друку. Проблеми для зору становлять також низька вологість і пил в офісах, що спричиняє типово офісний синдром «сухого ока».

Офтальмологи радять кожні 5-7 хвилин відволікатися від монітора, постійно провітрювати приміщення, користуватися якісними моніторами. Слід ретельно слідкувати за чистотою рук і не торкатися під час роботи очей та обличчя. В разі роздратування, затуманення зору чи болю в ділянці очей негайно звертатися до лікаря.

Для збереження гостроти зору корисно також кожні 2-3 години робити легку зарядку для очей. Це забере 3-5 хвилин, але позбавить вас купи проблем.

  1. Заплющіть очі на 5 секунд, далі на такий же проміжок часу відкрийтк. Зробіть так 5-7 разів.

2.Відкиньтеся на спинку стільця, подивіться на стелю, максимально розслабте очі та покліпайте очима 30-60 секунд.

  1. Закрийте очі та кінчиками пальців акуратно помасажуйте їх через закриті повіки рухами по колу. Повторити 3 рази по 30-40 секунд.
  2. По черзі переводьте погляд з близького предмета на дальній і навпаки, дивлячись на кожний по 5 хвилин. Повторіть 5-7 разів.
  3. Ще раз повторіть масаж через повіки

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *