Відсипання у вихідні призводить до збільшення ваги

Після важких буднів відсипання у вихідні призводить до серйозних збоїв в організмі і збільшення ваги і загалом шкодить здоров’ю.

За висновками вчених з університету Колорадо в Боулдері, висипатись у дні, коли не треба йти на роботу, все одно не допоможе, – передає CNN.

“Сон у вихідні дні не допоможе. Суть цього дослідження полягає в тому, що навіть якщо ви будете довше спати у вихідні, а продовжите погано спати в будні, ви все одно набиратиме вагу”, – зазначив доктор Всеволод Полоцький.

36 добровольців у віці від 18 до 39 років розділили на кілька груп. Перша – спала по дев’ять годин 10 днів, друга – по п’ять годин, третя – по 5 годин в будні і необмежений час на вихідних.

Ті, хто багато спав у вихідні дні, стали більш чутливі до інсуліну, ніж інші, зокрема, в м’язах і печінці.

“Хоча люди спали стільки, скільки могли, цього було недостатньо. Як тільки вони повернулися до короткого графіку сну в понеділок, їх здатність організму регулювати рівень цукру в крові була порушена”, – пояснили вчені.

Вчені наголошують, якщо протягом тижня сон нетривалий, то підвищується ризик діабету, метаболічного захворювання в довгостроковій перспективі, збивається біологічний годинник.

Як наслідок, на талії з’являється жир. Адже людина, яка у вихідні багато спить – починає їсти пізніше, ніж зазвичай. Через це зміщуються циркадний ритм, а організм позбавляється деяких гормонів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *