Як живеться маленьким чернівчанам та їхнім батькам, коли права рука не знає, що робить ліва

 

«Версії» пропонують містянам самим розібратися із ситуацією. Тож читайте і робіть висновки.

Пост Юрія Лесюка, заступника чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради від 29 жовтня, 13:45  ·

«Дистанційного навчання та продовження канікул у чернівецьких школах не буде. Вже з понеділка діти повернуться за парти.

Наразі з більш ніж 29 тисяч школярів хворіють 1225 дітей, лише у 127 з них є підтверджений COVID-19, інші ж хворіють на ГРВІ. Це абсолютно нормальні показники сезонної захворюваності.

Зараз місто керується постановою 1236 Кабінету Міністрів України (зі змінами), яка визначає карантинні обмеження на території держави. Доки Чернівецька область знаходиться в «помаранчевій зоні», додаткових обмежень на території громади ми не встановлюватимемо.

Також ми дотримуємося механізму, який передбачає режим самоізоляції шкіл у разі, якщо 50% дітей в навчальному закладі на самоізоляції або хворіють на коронавірус. Нині на території Чернівецької громади немає жодного навчального закладу з таким показником. Водночас є 23 класи, що перебувають на самоізоляції через виявлені випадки ковіду. Якщо ж говорити про освітян, то наразі захворіли 42 вчителі та 5 технічних працівників.

Щодо результатів засідання обласної комісії ТЕБ та НС, то хочу зазначити, що область лише рекомендує карантинні обмеження. А ось місто може їх посилювати, в тому числі і в навчальних закладах. Оскільки наразі показники цілком контрольовані, посилювати карантинні норми місто не буде.»

 

У коментах журналістів одразу ж виникли запитання на кшталт:

Alla Podliesna: «Долучаюсь до запитання. На обласній комісії прийняли рішення заборонити очне навчання з 1 листопада. І персонально повідомити про це директорів шкіл, а відзавтра перевіряти дотримання й складати протоколи на засновників. Це рішення впливає на те, чи відкриють завтра школи в місті для очного навчання?» –

Відповідь колегам надійшла від Юрія Чорнея (BukNews): «…віцемер Лесюк вже прокоментував дистанційку Суспільному. Запроваджують на два тижні»

Олександр Хмель: «Ну і як після такого комусь довіряти? Лесюк же перед цим дав коментар, що в місті ситуація в нормі і нема потреб закривати. Скільки можна проводити експерименти над нашими дітьми?»

Чорней: «Ну да… і знову винні лиш діти… не ринки, не ресторани, не магазини, а школяр»

Олександр Хмель: «:) така альтернатива :) або діти, або ринки. Вибрали дітей, щоб ринки працювали :)

 

Пост на фейсбуці Юрій Лесюк 31 жовтня 14:46  ·

«Ситуація з епідемією Covid-19 в області та місті Чернівці – складна. Щодня виявляємо досить велику кількість нових захворювань, також є і смертельні випадки.

Відповідно до визначених критеріїв Міністерства охорони здоров’я наша область знаходиться в «помаренчевій зоні» епідемічної небезпеки, де згідно Постанови КМУ номер 1236 (зі змінами), діють певні обмежувальні заходи, які дозволяють проводити очне навчання.

Водночас, на думку Чернівецької ОДА, чернівецьким дітям не потрібне повноцінне навчання, а за будь-якої ціни необхідно перевести дітей на дистанційне навчання (всупереч Постанові КМУ). Обґрунтування досить суперечливе та не доказове: ніби це зможе запобігти переходу області в «червону» зону.

Попри всю здійснену роботу в місті з організації очного навчання в шкільних закладах освіти, за нинішніх складних умов, попри контрольованість епідемічної ситуації та готовність працювати педагогічних та учнівських колективів, попри всі очевидні недоліки дистанційного формату для ефективності навчання, прийняли складне рішення врахувати вимоги обласної комісії ТЕБ та НС щодо переходу на дистанційну форму навчання.

В ситуації проваленої кампанії з вакцинації в Україні і в Чернівецькій області зокрема, про абсолютно правильні чи хибні рішення говорити не доводиться. Тож нехай відповідальність за них буде спільною.

Отже, з 1 листопада, заклади освіти Чернівців працюватимуть дистанційно.»

 

КОМЕНТ: «Скажіть, будь ласка, а в міській раді не планують розглянути питання хоча б про відновлення очного навчання у початковій школі??? Ми ж не в червоній зоні. Якщо старші школярі ще можуть вдома самі лишитися, то менші аж ніяк. Який ж це карантин? Для кого? Якщо багато батьків дітей беруть з собою на роботу, до якої їдуть не лише власним авто, а і громадським транспортом. У Хмельницькій області попри червону зону діти 1-4 класів вчаться, а в нас якісь недолугі рішення лише приймаються».

 

Від «ВЕРСІЙ»: із достовірних джерел «Версіям» відомо, що чимало першокласників відвідували свої школи з 1 грудня через чорний вхід!!!

 

Інформація від пресрадника міського голови Насті Кокоячук станом на 10.11.2021

100% вакциновано всіх працівників у 23-х ЗЗСО:

гімназіі 2, 4, 6 «Берегиня»,

ЗОШ 1, 10, 20, 25, 28, 30, 31, 38,

ліцеіі 6, 7, 9, 12, 15, 17, 20, «Успіх», військово-спортивний ліцей-інтернат, НВК «Лідер», Чорнівський НВК,

приватні навчальні заклади «Гармонія» та «Глорія».

Більше 95% вакцинованого персоналу ще у 15-ти ЗЗСО:

ліцеї 1, 3, 4, 10, 11, 13, 19, 21,

гімназія 1 «Вектор», гімназія 5 «Інтеграл»,

ЗОШ 3, 4, 16, 33, 37.

Станом на 10.11.2021 у закладах загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади відсторонено від роботи 27 осіб. З них:

*педагогів – 8;

*технічний персонал -19.

Щодо звільнень. Приймає і звільняє на роботу кожна окремо взята школа, управління освіти таких даних немає. Управління приймає на роботу лише керівників навчальних закладів. Звільнених чи відсторонених керівників немає.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *