Від 1 серпня антибіотики придбаєте лише за рецептом

Починаючи з 1 серпня антибіотики в Україні можна буде купити лише за електронним рецептом. Нове правило починає діяти в рамках перехідного періоду, який триватиме до кінця року. Таким чином усім медичним установам та аптекам доведеться в обов’язковому порядку обрати медичну інформаційну систему та зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСЗ).

– Для отримання ліків потрібно буде звернутися до свого сімейного лікаря або будь-якої іншої медустанови, отримати електронний рецепт і забрати ліки в аптеці, – повідомив голова комітету ВРУ з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Як повідомили в пресслужбі Міністерства охорони здоров’я, електронні рецепти на антибіотики – це перший етап запровадження електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у розв’язанні проблеми неконтрольованого вживання ліків. Мета заходу – протистояти антибіотикорезистентності, через яку інфекції набувають стійкості до медикаментів.

У МОЗ зауважили, що коли заклад охорони здоровʼя, до якого звернувся пацієнт, не підключений до електронної системи, лікар зобов‘язаний виписати паперовий рецепт.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *