У Чернівцях збудують пульмофтизіатричний центр за ізраїльським проектом

Інвестиційний проект будівництва пульмофтизіатричного центру на 450 ліжок у Чернівцях презентував 28 жовтня головний інженер ізраїльської компанії «Clallit Biomedical Engineering LTD» Арве Ривош.

Як повідомив на презентації перший заступник голови ОДА Георгій Галиць, відсутність сучасного пульмофтизіатричного центру є однією з гострих проблем області. Наявний обласний клінічний протитуберкульозний диспансер, розташований в історичній частині міста, функціонує від 1908 року.

В радіусі 500 метрів від лікувального закладу розташовані об’єкти масового скупчення людей, що становить загрозу санітарно-епідеміологічному благополуччю населення Чернівців.

До того ж, приміщення диспансеру потребує капітального ремонту, вартість якого є надзвичайно високою. З огляду на це, більш доцільним та вигіднішим з економічної точки зору є будівництво нового обласного пульмофтизіатричного центру.

– Будівництво центру розпочнеться наступного року, для цього вже виділено земельну ділянку площею 21 гектар на вулиці С. Галицького», – зазначив начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Шкробанець.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *