Сумна жінка – імпотенція в чоловіка

Сміх – ознака водночас і оптимізму, і здоров’я. Для підтримання нормального самопочуття упродовж дня людина повинна усміхнутися не менше 17 разів! Що відбувається в організмі, коли людина сміється?

Сміх убиває віруси й онкоклітини

Сміхотерапія активно досліджується в різних країнах. Американські вчені зафіксували такі результати: коли людина сміється, відбувається вібрація м’язів, яка знімає з них напруження. Крім того, сміх знижує частоту ритму серця та рівень артеріального тиску, сприяє вентиляції легенів. У крові підвищується рівень адреналіну, мозок виробляє підвищену кількість ендорфіну та поліпшує загальний тонус організму. Реакція імунної системи на сміх прямо протилежна реакції на стрес. Звуки, які видає людина, сміючись, дають команду клітинам імунної системи атакувати чужорідні для них тіла – віруси, злоякісні клітини тощо.

Ефект від сміхотерапії вражає!

Кардіологи з Балтиморського медичного центру стверджують, що почуття гумору та сміх можуть захистити від серцевих захворювань. А песимізм, навпаки, провокує виникнення запальних процесів в організмі та утворення холестеринових бляшок в артеріях.

Науковці Бірмінгемського товариства з вивчення сміху після досліджень онкохворих також зробили цікаві висновки. В учасників дослідної групи, в якій весь час практикували сміхотерапію, швидше досягався позитивний результат лікування.

Індійський лікар Мадан Катарія організував 200 центрів сміху в усьому світі. В них люди за допомогою сміхотерапії і дихальної гімнастики позбуваються патологій, які зазвичай лікуються хірургічно (скажімо, грижа, випадіння матки).

Сміх за обіднім столом знижує рівень глюкози в крові, що особливо важливо для діабетиків.

Невесела матір – хвора дитина

На організм дитини на психічному й фізіологічному рівні сміх впливає через матір. Дитячий організм вимагає від матері радості, усмішок, сміху. Стурбований, заклопотаний вираз обличчя, сум та невдоволення в душі жінки пригнічують психіку та імунітет сина чи доньки. Тому ліки можуть не допомогти, а хвороби нападатимуть, доки дитина не отримає «вакцину» від усіх хворб – життєрадісність.

Від смертельної недуги – гумор

Про позитивний вплив сміху на процес одужання можна говорити на досвіді тисяч хворих. Але найвідомішим пацієнтом, який одужав після невиліковної хвороби хребта – Норман Казінс. Безуспішно випробувавши на собі всі можливі засоби, він інтуїтивно знайшов сам для себе метод лікування: накупив коміксів, гумористичних журналів, відеокасет з кінокомедіями, зняв готельний номер і весело проводив час… Через два тижні він повернувся додому практично здоровою людиною. Своє одужання Норман Казінс описав у книзі «Анатомія хвороби очима пацієнта», яка стала світовим бестселером.

Не завжди сміх корисний

Сміх корисний не лише для того, хто сміється, а й для тих, хто навколо нього. Особливо це чітко простежується у батьків і дітей. У матерів, які часто сміються, немовлята значно рідше хворіють на вірусні захворювання. Цікаво, що той, хто здатен щиро посміятися над жартом близької людини, має сильніший імунітет ніж у того, хто вміє влучно жартувати… Та не всякий сміх має такий благодатний вплив. Якщо сміх злий, глузливий чи несе якісь інші негативні відтінки, він завдає шкоди і тому, хто сміється, і тому, кому адресований, і тому, хто його чує.

Сумна жінка – імпотенція в чоловіка

За спостереженнями психологів, дуже часто жінки в разі приєднання до їхнього товариства чоловіків починають сміятися. Зміна поведінки відбувається спонтанно, на підсвідомому, інтуїтивному рівні. Адже чоловіки, також на підсвідомому рівні, надають перевагу життєрадісним жінкам, здатним наповнити своє потомство потрібною для продовження роду силою. Постійно сумна жінка, кутики губ якої завжди опущені донизу, негативно впливає на чоловіка навіть на фізіологічному рівні – в нього знижується потенція, у деяких випадках це призводить до повної імпотенції.

Людмила КАРЕЛІНА, психотерапевт

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *