Вірусолог Голубовська про смертоносну і непередбачувану хвилю COVID-19

Перебіг захворювання коронавірусом став абсолютно іншим, – наголосила провідний інфекціоніст України Ольга Голубовська. Вона розповіла про нову хвилю коронавірусу, яка накрила Україну.

Хвороба стала більш непередбачуваною, тривалою і важче піддається лікуванню, розповіла вона Obozrevatel, коментуючи зростання захворюваності COVID-19 за останній тиждень.

«Зараз новий перебіг захворювання, абсолютно інший. Він дуже сильно змінився, став ще більш непередбачуваним і тривалим. Якщо раніше ми говорили хворим – давайте доживемо до 14-16–го дня, потім має ставати легше, то тепер нічого подібного: раптове погіршення може бути і на третьому тижні хвороби», – розповіла лікарка. За словами Голубовської, збільшилася також кількість раптових смертей і важких хворих в 30-річному віці.

«Іноді готуємо хворих на виписку, а вони за ніч десатурують (себто у них падає насиченість крові киснем) і доводиться починати все заново. Стало багато раптових смертей. Вірус важче подається лікуванню, надходять важкі 30-річні пацієнти. Причому дуже важкі. Потрібно протриматися хоча б до кінця року (мається на увазі 2021-ий – «Версії»)», – підсумувала інфекціоніст.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *