Отруїлися куркою та рибою

index

Санепідемстанція встановила, чим саме отруїлися 18 гостей на весіллі в ресторані «Гостинний двір». У залишках курки, смаженої в клярі з кунжутом, та рибі виявили сальмонелу.

Загалом на весіллі було 97 гостей. 18-тьом із них через кілька годин після завершення банкету стало зле. Спершу люди намагалися самостійно дати собі раду, проте безрезультатно. Тоді звернулися по допомогу до медиків. 15 хворих потрапили на стаціонарне лікування, ще троє лікувалися амбулаторно.

– Діагноз сальмонельоз виставлено 13 хворим,  гострий гастроентероколіт – 4,  функціональна диспепсія – 1, – розповіла Наталя ГОПКО, головний державний санітарний лікар Чернівецької області. – Ми відібрали зразки харчових продуктів, свіжих овочів і питної води на лабораторне  дослідження. Обстежили також працівників закладу. В персоналу ресторану сальмонельозу не виявлено, а от у залишках їжі знайшли сальмонелу. Припускаємо, що інфекція розвивалася в продуктах харчування через забруднення сировини та недостатню термічну обробку.

Водночас подейкують, що чимало продуктів для банкету завезли до ресторану самі замовники свята. Серед них – торт та оливки.

– Навіть якщо у ресторані йдуть назустріч клієнтам і дозволяють долучити ті чи інші страви, відповідальність все одно несе власник ресторану. Адже, приносячи той же торт, ніхто не надає документів на його виготовлення, – пояснює Наталя Василівна. – За результатами наших перевірок наразі підготовлений пакет документів. Хто понесе відповідальність і яку, – вирішить суд. Ресторан «Гостинний двір» одразу після інциденту надав нам гарантійний лист, у якому зобов’язався не працювати, поки не будуть усунені всі порушення, – наголосила санітарний лікар.

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *