Як доглядати шкіру обличчя навесні: поради косметолога

Весняний догляд суттєво різниться від того, який косметологи радять на інші пори року. Навесні треба взятися за очищення та зволоження обличчя, оскільки зима вносить свої корективи – шкіра стає суха, бліда, а пори забруднені. 

kcD6BRAJMP0

– Із появою весняного сонечка варто подбати про очищення шкіри, – розповідає Ніна КОЗАК, косметолог. – До того ж нинішня зима затягнулася і це теж позначилося на стані шкіри.

Із настанням тепла шкіра виділяє більше жиру. Тому час скористатися скрабами. Змертвілі лусочки слід видалити з обличчя, щоби вона могла набратися вологи.

Маски, що наносяться на неочищену шкіру, просто не подіють.

Для очищення можна користуватися вже готовими скрабами або кавовою гущею. Щоправда, помітного результату одразу ви не досягнете, бо цю процедуру слід проводити регулярно. Та через кілька процедур шкіра очиститься, гладкою та ніжною. Скраб слід наносити на обличчя раз на тиждень, якщо дуже жирна шкіра – двічі.

– Дуже хорошим скрабом є сіль зі сметаною, – продовжує пані Козак, – їх слід змішати та нанести на обличчя, втираючи на тих ділянках, де найбільше забруднені пори.

Якщо ж шкіра дуже висихає від скрабів, краще взагалі відмовитися від них, не варто травмувати і без того чутливу шкіру. У цьому випадку достатньо вранці та ввечері протирати обличчя безспиртовим лосьйоном. Він видалить змертвілі клітини та заспокоїть шкіру.

Маски від Ніни Козак

Для втомленої після зими шкіри корисними будуть такі маски.

1.  Чайна ложечка курячого жовтка, чайна ложка оливкової олії, кілька крапель лимонного соку, можна додати ще ложечку меду. Все це ретельно перемішати і нанести суміш на обличчя на 20 – 25 хвилин. Змити маску проточною, теплою водою. Потім протріть обличчя тоніком і скористайтеся кремом.

2. Для іншої маски нам знадобиться свіжа петрушка, яку слід розтовкти у ступці, щоби вона пустила сік. Додайте чайну ложку крему для обличчя, декілька крапель вітаміну Е, чайну ложечку жовтка та меду. Розмішайте до утворення однорідної маси. Тоді нанесіть на попередньо очищену шкіру рівним шаром і залиште на 15 – 25 хвилин. Змийте теплою водою.

Важливо: наклавши маску, слід полежати, не рухаючись і не розмовляючи, аби не травмувати висохлою сумішшю шкіру.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *