Офіс: біль у спині та шиї

На біль у спині скаржиться мало не кожний третій офісний працівник. Трохи менше зустрічається біль у шиї, м’язах, ногах чи кистях рук. Причина криється в тому, що офісні працівники можуть проводити практично в одній позі по кілька годин. Поки ми сидимо нерухомо, у м’язах накопичується молочна кислота. Організм зазвичай витрачає її для вивільнення енергії, та, оскільки ми не рухаємося, енергія виявляється непотрібною, що й призводить до болю.

Порада найпростіша: правильно харчуйтеся й більше рухайтеся. Час від часу підводьтеся з-за столу, привчіться хоча б по телефону розмовляти, пересуваючись кабінетом. Запишіться на вечірні тренування до фітнесклубу чи тренажерного залу. А ще корисно щодві години виконувати прості вправи для осанки й розминки спини. Ось найпростіша: сядьте перед столом, відірвіть ноги від підлоги, возьміться за край столу й повертайтеся разом зі стільцем (він має бути таким, що крутиться).

Щоби розім’яти шию, достатньо час від часу крутити головою в різні боки. А ще цікаво «писати» головою в повітрі цифри – від одиниці до нуля, вперед і назад.

racurs.ua.

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *