Витамін Е вважають «пігулкою від старіння» й потужним антиоксидантом, але тривале приймання цього вітаміну може закінчитися трагічно!
Японські дослідники постійно додавали в їжу піддослідним мишам вітамін Е (альфа-токоферол), а далі досліджували, чи змінюється щось у їхніх організмах. З’ясувалося, що кісткова тканина в тварин, що отримували вітамін Е, послабшала на 20%! Ефект спостерігався вже за 8 тижнів від початку приймання альфа-токоферолу. Прийнято вважати, що вітамін Е, який міститься у крупах, горіхах, оливковій олії, яєчному жовтку, допомагає організмові протистояти процесові старіння. Зменшується ризик серцево-судинних захворювань, раку й катаракти, збережується гострота розуму і еластичність шкіри.
Та з’ясувалося, що навіть відносно короткий – 8 тижнів – прийому альфа-токоферола може завершитися остеопорозом, відтак науковці закликають усіх, хто полюбляє «попити вітамінки» до обережності.