Найбільш активний спосіб передачі вірусу грипу – зовсім не поцілунок

Усім відомо, що грип та інші вірусні захворювання передаються повітряно-крапельним шляхом. Тобто виходить, що будь-який контакт із носієм вірусу може призвести до зараження іншої людини – й не однієї. Багато хто вважає, що поцілунок – це найбільш ймовірний спосіб передачі патогенних організмів від людини до людини. А насправді науковці вважають, що існують більш небезпечні дії, які призводять до поширення грипу та ГРВІ в суспільстві.

Зазвичай людина намагається відсторонитися від носія вірусу і максимально обмежити контакти з ним на той час, коли помітні симптоми недуги. Через вихованість чоловіки не припиняють вітатися потисканням рук, а саме на долонях міститься максимальна кількість хвороботворних бактерій, які потрапили туди з різних місць: побутових приладів, громадського транспорту, прилавків у крамницях, ручок дверей, вбиралень тощо…

Британці вважають, що потискання рук переважає поцілунки з точки зору передачі вірусів. А все тому, що бактерії передаються зі слизом, а не зі слиною. Тим паче що хвора на грип чи ГРВІ людина часто торкається свого обличчя (очей, носа, рота) брудними руками, від чого на його долоні потрапляє слиз, у якому вже оселився вірус.

Виходить, що варто уникати потискання рук із людьми, які мають явні ознаки вірусного захворювання, але ж і про шкоду від поцілунків та інших тілесних контактів із носієм вірусу не варто забувати. Особливо це стосується поводження із маленькими дітьми: щоразу мийте руки з милом, перш ніж зробити щось для дитини, – передає Хроніка.Інфо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *