Людина створена для щастя, як птах для польоту

Гавриїл ШУРПІН, керівник Чернівецької філії Української академії цілительства «Витоки», належить до небагатьох людей, які відчувають… Простір і можуть через нього отримати відповіді на будь-які запитання. Коли хворі звертаються до Шурпіна за допомогою, він їх не тільки зцілює, а й вчить жити, тобто мислити й діяти так, щоби хвороба не повернулася.  Сьогодні Гавриїл Герасимович відповідає на запитання читачів.

Роби добро – і так робитимуть тобі

– Кожний мріє про щастя і здоров’я. Що для цього потрібно?

– Духовно розкритися. Лише за такої умови Простір допомогає людині зберегти й гармонізувати здоров’я, налагодити своє життя в усіх аспектах – сімейному, матеріальному, на роботі.

Гармонізувати себе означає привести свій внутрішній світ у той стан, що його заклав Господь. Коли ви перебуваєте в гармонії із собою та довкіллям, ви стаєте господарем власної долі.

Цього, до речі, навчаємо в Чернівецькій філії Української академії цілительства «Витоки», де слухачі опановують еніологію. Це наука про інформаційно-енергетичний обмін між живими об’єктами матеріального й тонкого світів. Її «батьками» були радянські академіки Фірьяз Ханцевєров та Влаїль Казначеєв. Останній – професійний лікар, який очолює Інститут експериментальної медицини Росії в Новосибірську.

Українські цілителі продовжили їхню розвідку, відкривши «мову» вібрацій, які випромінює кожен живий об’єкт. Ці вібрації диференціюються та класифікуються. Саме завдяки ним й можна відрізняти здоров’я від хвороби, духовне від недуховного, досконале від недосконалого.

Пам’ятаєте радянське гасло «У здоровому тілі – здоровий дух»? Виявляється, воно запозичене у стародавніх греків у дуже спрощеному варіанті, бо оригінал звучав так: «Ми будемо молитися своїм богам, щоби мати високий дух, який дасть нам гармонійну душу й здорове тіло».

Залежно від світосприйняття людини, від того, ким вона є – руйнівником чи творцем, як ставиться до тварин, рослин, скільки в ній добра, вміння співпереживати, і залежить її здоров’я.

Хвороби тіла – наслідок. Перш за все ушкоджуються енергетичні поля. Що ж так зле на них впливає?

Стан енергетичної матриці визначають насамперед думки, почуття, стан душі людини. Згадаймо, Христос казав: «Я прийшов лікувати не тіло, а душу».

Процес одужання треба розпочинати з відновлення психоемоційної сфери.

Проаналізуйте, на якому рівні порушили гармонію в собі, перегляньте подумки стосунки з оточенням – когось пробачте, у когось попросіть пробачення.
Адже щоби бути здоровим і успішним, треба бути добрим і порядним.

Не секрет, що кожна людина має тіло, душу і дух. Але тільки в гармонії та цілісності цих структур можна досягти міцного здоров’я.

Та хіба можна говорити про здоров’я, коли душа людини обтяжена образами, переживаннями? Тому в негармонійних, емоційних особистостей у грудній клітці накопичується важка енергія, яку вони часто відчувають як «камінь на душі».

Через це матеріальні клітини органів слабшають, не отримуючи фізіологічної енергії, потрібної для здоров’я. І тоді при ослабленому захисті спрацьовують віруси й бактерії. Як наслідок, виникають хвороби органів дихання.

Приміром, душевна образа, схована всередину, ослаблює легені, а душевна поверхнева образа – трахеї та бронхи.

Щоби пришвидшити одужання людині, треба пробачити, відпустити образи.Іншими словами, там, де є гармонія в душі, є й здорове тіло. Бо, повторюся, люди самі породжують в свїй душі недуги негармонійними емоціями, чуттєвими переживаннями і поганими думками. Тож, відповідно, і самі можуть від них звільнитися. Але для цього мусять зрозуміти, які Вселенські Закони Космосу вони переступила.

Допомагай, коли просять

– Як повинна поводитися людина, коли вона бачить чиїсь проблеми? Втручатися, підказувати, чи залишатися осторонь, щоби та людина пройшла самотужки свій урок?

– Перше правило – не робити того, про що тебе не просять. Якщо людина просить допомоги, надайте її. Та не просто втрутіться в конкретний випадок, а допоможіть людині зрозуміти, чому це з нею сталося. Проаналізувати її життя. Поставити питання: а що призвело до біди цю особистість? Бо, якщо ми не усунемо причину, аналочні негаразди переслідуватимуть її й далі.

Діти – наше дзеркало

– Як налагодити стосунки з дітьми?

– Найперше, ніколи не розділяти їх і себе на маленьких і дорослих, досвідчених і недосвідчених. Адже душа вашої дитини може бути старшою й розвиненішою за вашу. Ви ж не знаєте, вкотре вона перебуває тут, на Землі. Тому й інформацією вона може володіти набагато більшою, ніж ви, її батьки.

Спілкуйтеся з дитиною без зверхності. І, головне, не тисніть на дитину. Спрямовуйте, але не ламайте. Легенько повертайте, не зіштовхуючи зі шляху: не змушуйте її виконувати вашу програму, тобто, реалізовувати те, що не вдалося вам.

Кожна людина в цьому житті має свій урок. Це подібне до того, що ви перетягли б потяг, який мав їхати до Києва, на рейки, що ведуть до Варшави.

Коли дитина ростиме такою, якою її хоче бачити світ, вона тільки радуватиме вас. Та коли в сім’ї моральна обстановка ненормальна, діти не розвиватимуться так, як треба. Вони стають дратівливими, в них розладжується нервова система і починаються хвороби.

Особливо треба зважати на внутріутробний період розвитку, бо від 10-го дня запліднення це вже жива істота, яка чує, сприймає й розуміє. Не буде доброї дитини, якщо в сім’ї немає чистого морального клімату. Діти наслідують нас.
«Мені дитина відворкує», – скаржиться мати. Але не зважає на те, що коли вона сама розмовляє з чоловіком, то не просто відворкує, а кричить на нього.

Запам’ятайте: коли дитину б’ють, вона таж піде бити меншого й слабшого за себе. Буде знущатися над тваринами – котами, псами…

Якщо сідаєте за стіл із чаркою, не саджайте поруч дитину. Бо десь років у 12 вона вже потягнеться до пива чи вина: « Дорослим же можна, а чому мені зась?..»
Одне слово, дитина, що виросла, є нашим відображенням.

І ще одне хочу зауважити: сьогодні молодим важко, вони цілісінький день зайняті зароблянням на шматок хліба. Тому рідко бачаться з власними дітьми, які покинуті на призволяще. Вранці батьки пішли на роботу – дитина ще спить. Увечері прийшли – вона вже спить. Ось тут мають прийти на допомогу бабусі та дідусі. Це їхнє призначення. Не втручатися у життя подружжя, а допомагати їм піднімати дітей.

Давно вже доведено, що діти, які мають бабусів і дідусів, більш розвинені, здоровіші та щасливіші. Діти відчувають подвійну увагу та подвійну любов. Тим паче, дідусь чи бабуся ніколи не скажуть дитині: «Відійди, мені ніколи, я зайнятий!…». Уже так повелося, що онуків завжди люблять чи не більше за власних дітей…

Свої запитання Гавриїлу ШУРПІНУ надсилайте листом або за редакційним телефоном: 57-19-35.

І будьте завжди щасливі та здорові!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Людина створена для щастя, як птах для польоту”