Інсулін без ін’єкцій: інше життя для діабетиків

Американські науковці винайшли альтернативу ін’єкціям інсуліну. Новий винахід використовує природну речовину, отриману з бурих водоростей, і забезпечує організм інсуліном без потреби в щоденних ін’єкціях, інформує «International Business Times».

Дослідники з Національного інституту біомедичної обробки та біоінженерії (США) розробили інноваційну формулу мінералізованих сполук, які регулюють рівень цукру в крові протягом кількох днів. Досліди, проведені на мишах, показали, що пластир, сформований з розчинних мікроголок, може автоматично впливати на рівень глюкози.

Він виробляється з матеріалу під назвою альгінат, отриманого з бурих водоростей. У поєднанні з іншими інсуліностимулювальними речовинами за допомоги мікроголок він потрапляє до організму пацієнта. Ці сполуки взаємодіють із кров’ю та регулюють секрецію інсуліну. Кожна частка речовини, що має назву екзендин-4, з’єднана з часткою фосфату кальцію, яка утримує лікувальну сполуку, доки вона не стане потрібною.

Коли цукор у крові вищий за припустимий рівень, усередині пластиру виникає реакція речовин, що забезпечує нвеликий підйом кислотності. Це змушує фосфат кальцію вивільнити певну частину ексендіну-4 та привести у норму рівень цукру. Коли цукор повертається до норми, виділення екзендіну-4 припиняється.

Дослідники продемонстрували, що на півдюймовому пластирі міститься достатня кількість лікарського засобу для контролю за рівнем цукру у крові мишей протягом тижня.

hightech.fm

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *