Місцевій владі Буковини передадуть 317 автодоріг

На Буковині працює комісія з приймання-передачі місцевій владі 317 автомобільних доріг загальною протяжністю понад дві тисячі кілометрів

В ході реформи децентралізації влади в Україні центральна виконавча та законодавча влада, Президент України ініціювали процес децентралізації системи управління дорожнім господарством. Близько 120 тис. км автодоріг передадуть на обслуговування й контроль місцевій владі. На балансі центрального дорожнього відомства – «Укравтодору» – відповідно залишиться 50 тис. км автошляхів. доріг, повідомила прес-служба ОДА.

Відповідно до розпорядження голови Чернівецької ОДА від 26 грудня, на перехідний період до 2019 року визначено замовниками робіт:

*з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення – Службу автомобільних доріг у Чернівецькій області;

* з ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації.

Підготовлені й погоджені Акти приймання-передачі доріг загального користування місцевого значення. Передаються 317 автошляхів загальною протяжністю 2042,5 км.

Передача автомобільних доріг здійснюватиметься в наявному на сьогодні стані.

Після такої передачі мають бути внесені відомості до Єдиного реєстру  об’єктів державної власності, в установленому законодавством порядку здійснять оформлення та державну реєстрацію речових прав щодо автомобільних доріг загального користування місцевого значення, переданих до сфери управління Чернівецької ОДА.

Майбутніми балансоутримувачами доріг місцевого значення в областях визначені департаменти (управління) інфраструктури або управління капітального будівництва. Замовниками робіт з експлуатаційного утримання доріг у переважній більшості визначено служби автомобільних доріг у областях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *