Рейтинг брехні політиків-2017

Пенсійна та медична реформи, бюджет та стан економіки — те, про що політики найбільше говорили 2017-го і чим маніпулювали, вивчали у VOXUKRAINE.  

 Улітку 2017-го Центр економічної стратегії досліджував, як українці сприймають реформи.

З’ясувалося, що люди бачать нинішні проблеми у пенсійній системі чи медицині, але не підтримують їхнього реформування в урядовому варіанті.

«Не подобається реформа медицини, бо не можна перекреслити все те, чого, що набули за попередні роки. Медицина зовсім не була такою поганою, щоби впроваджувати нове – потрібно добре подумати», – сказав один з опитуваних. Водночас він вважає медичну систему зовсім не безкоштовною, як про це люблять розповідати політики. Хоча певною мірою саме тези політиків та експертів формують свідомість людей.

Тож які міфи політики поширювали протягом 2017-го? У VOXUKRAINE проаналізували 948 висловлювань 71-го політика/чиновника за 2017-й. Проект не тільки перевірив твердження, а й розбив цитати за темами. Виявилося, що у промовах політиків згадувалося 87 тем, серед найбільш «уживаних» податки, корупція, війна, армія, тарифи, газ тощо. 

Та найбільш згадуваними були закони, що приймалися протягом року: пенсійна та медична реформа, держбюджет на 2018-й. Політики говорили також про стан економіки та хизувалися власними соціологічними рейтингами.

Топ-5 тем за кількістю згадувань політиками від зазначених 948-ми:

Пенсійна реформа – 134; реформа охорони здоров’я – 99; бюджет – 97; макроекономіка – 59; соціологічні опитування – 40.

expres.ua

Довідково:

VoxUkraine –  незалежна аналітична платформа, заснована після Революції гідності 2014 року групою висококваліфікованих економістів та юристів, які працюють в Україні і за кордоном. Біля витоків ініціативи стоять випускники Київської школи економіки. VoxUkraine спрямовує діяльність на розвиток економічної дискусії та надає якісну аналітику економічних та інших найважливіших процесів в Україні. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *