Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
НБУ назвав найприбутковіші і найзбитковіші банки у січні. За свідченням НБУ найбільш прибутковим у січні був Приватбанк – 1,535 млрд грн. Також […]
Надзвичайна подія сталася в ніч з 29 на 30 вересня в Одеській області. Особа одного з учасників перестрілки з міліціонерами достовірно відома. […]
Чому комуналка дихає на ладан – відомо: на ній заробляли, нічого не вкладаючи, багато десятиліть. І тому маємо сьогодні, практично, руїну. Багатоповерхівки, […]
Пальчики обсмокчеш! Свято національної кухні відбулося в Донецьку. Кухарі 15 общин у національних строях пропонували всім бажаючим відвідати народні страви: ткемалі, аджику, […]