Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Учора, 24.03.2022 року, був опублікований та набирає чинності ЗУ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», закон, який регулює трудові відносини […]
30 червня відбудеться X обласний благодійний фестиваль народної творчості “На крилах надій”, який збере творчо обдарованих буковинців з обмеженими фізичними можливостями та […]
За версією чиновників від ЖКГ має бути тепло й затишно і на роботі, і вдома. Але насправді більшість чернівчан рятуюється від холоду теплим одягом, газовими плитами та електричними обігрівачами, адже у будинках, а надто на робочих місцях, батареї залишаються холодними.
погляд Лєри ЯСНИЦЬКОЇ