Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
З нагоди 21-річниці Незалежності України 23 серпня на території прилеглій до ринку «Головний» (ділянка по вул. Ентузіастів від вул. Головної до провул. […]
Інститут стратегічних досліджень України спільно з Міністерством охорони здоров’я склали рейтинг регіонів України відповідно за рівнем охорони здоров’я. Найздоровішими за підсумками минулого […]
7 липня у Новодністровську започатковується етнофестиваль «Дністер-Фест». Фестиваль створюється з метою сприяння відродженню і розвитку народних традицій та ремесел регіонів Буковини, Поділля […]
Рука Ющенка