Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Цій музичній команді таланить завжди: вона перемагає, починаючи від обласного хіт-параду і закінчуючи масштабними всеукраїнськими інтернет-голосуваннями. Про свою творчість кореспонденту «Версій» розповів […]
Майже 200 років збігло відтоді, як Тарас Шевченко писав «Мені 13-ий минало». І що ж? Історія для українських дітей повторюється? Різниця лише […]
Секс крокує в ногу із коханням. А воно, себто кохання, є темою вічною. Саме тому Громадська спілка «Твій сімейний лікар» разом із […]
Відтепер такі позивні можна буде почути в радіопросторі області. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу ліцензії на мовлення […]