Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Сенсаційна новина облетіла Чернівецьку область: хижаки, які водяться тільки в горах і на підгір’ї, з’явилися йна Кіцманщині. Торік одного вовка застрелили у […]
Нині, мабуть, немає таких людей, які не знали б нічого про правильне харчування, збалансованість його і таке інше. Але більшість з нас починає цікавитися цим, коли вже стоїть проблема зниження ваги
Найближчим часом у Чернівцях з’явиться перший в місті повноцінний 3D кінотеатр, який буде оснащений усією необхідною атрибутикою та розрахований на майже півтори сотні відвідувачів.
Завтра в обласній дитячій клінічній лікарні на вул. Руській, 207А, київські кардіохірурги безкоштовно обстежуватимуть дітей з вадами серця.