Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство освіти і науки України нагадали головам обласних і Київської міської державних адміністрацій про чинні норми закону офіційним […]
Щороку в Україні від екстрагенітальних хвороб гине біля 50 вагітних жінок і породіль. І кількість таких недуг зростає, а кількість здорових людей поступово зменшується… Проблеми захворюваності матерів розкриває Лія НІКІФОР, обласний акушер-гінеколог, кандидат медичних наук
Напевно, всі чули, що дерев’яні кухонні дошки небезпечні для здоров’я. Такої думки дотримуються деякі спеціалісти з гігієни, закликаючи «прописати» на кухні виключно […]
Безперечно, шарм Чернівців – у його унікальній архітектурі. Візитівкою ж міста є архітектурний ансамбль – колишня Резиденція митрополитів, яка прославила наше місто […]