Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
У минулому числі «Версій» був надрукований матеріал «Чернівці залишаться без тролейбусів?». Нагадаємо, до редакції звернувся слюсар, який скаржився на те, що рядових працівників змушують погоджуватися на зменшення оплати, а коли ті відмовляються – створюють всі умови для того, щоби людина звільнилася.
Цими вихідними на гірсько-лижному курорті «Мигово» відбулися змагання серед лижників-аматорів і професіоналів. У натовпі спортсменів, не важко було розгледіти актора, а за сумісництвом чоловіка Ольги Сумської Віталія Борисюка, який нещодавно ставав на лижі на курортах європейських.
28 травня цього року зареєстрований проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про благодійництво та благодійні організації». Цей Закон визначає […]
6 вересня, під час VI-го Міжнародного поетичного фестивалю “MERIDIAN CZERNOWITZ” в літературному целанівському центрі (вул. Кобилянської, 51) відбувся концерт єврейської музики: Оркестр єврейської […]