Науковці в Ірландії, Великій Британії та Китаї знайшли продукти, здатні знижувати ризик розвитку раку кишечнику, передає The Irish Times. З’ясовано, що щоденне споживання 74 г цибулі ріпчастої зменшує ймовірність виникнення пухлин на 79%. Такі ж властивості мають зелена цибуля, цибуля шалот (або сороказубка, кущівка; вона запашніша, частіше використовують її зелену частину) і часник. Фахівці пояснюють цілющий ефект тим, що в цих рослинах міститься аліцин – речовина, що позбавляє клітини вільних радикалів. Лікарі радять споживати цибулю та часник, не піддаючи їх термічній обробці, адже корисні властивості продуктів знижуються від тепла в рази. Для покращення стану кишечнику варто починати день склянкою теплої води, масажувати живіт після їжі і споживати якнайменше солодощів.
Вам також може сподобатися
За позовом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону суд визнав право власності на земельну ділянку військового містечка у Чернівцях за […]
Завершується внутрішньопартійна люстрація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Понад сто буковинських партійців отримали догани, попередження і були виключені з лав партії. Цей процес не […]
Вітчизняна санепідслужба попереджає українців про те, що в Росії зафіксоване зростання захворюваності населення на ентеровірусні інфекції, зокрема на серозні менінгіти. Так, у […]
Обдурюють і обважують ледь не кожного другого буковинця До Інспекції з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області на порушення своїх прав […]