1. Столова ложка кетчупу містить приблизно 3,7 грама цукру, тобто у пачці кетчупу цукру більше, ніж у коробці печива з шоколадною крихтою, передає Мed2.
2. Якщо крапля кетчупу потрапила на одяг – вивести пляму буде вкрай складно.
3. Запах кетчупу, особливо, дешевих марок, стійкий і томатний. Якщо залишити відкриту банку кетчупу на кухні – кімната просочиться запахом щонайменше на кілька годин.
5. Жири у кетчупах – зазвичай, це пальмова олія, а не рослинна, як зазначають у складі виробники. Вона містить дуже багато жирних кислот, які призводять до серцево-судинних захворювань.
Окрім того, кетчупи сприяють набору зайвої ваги досить швидко. А сама пальмова олія з організму виводиться не повністю, ускладнюючи роботу шлунку.